Europa logo

Op avontuur in Europa!

Bergen fietsen in Europa; top 3 beklimmingen

Bergen fietsen Europa; Col de l'Iseran (Franse Alpen)

Inhoudsopgave

Ben je een echte bergfietser? De hoogste bergen in Europa bieden volop uitdaging voor fietsers. Bergen fietsen in Europa kan dicht bij Nederland, maar ook verdere landen bieden genoeg beklimmingen. In deze blog ontdek je de top 3 bergen voor fietsers in Europa:

  1. Signal de Botrange (Belgische Ardennen)
  2. Hohe Acht (Duitse Eifel)
  3. Col de l’Iseran (Franse Alpen)

1. Signal de Botrange (Belgische Ardennen)

Het Signal de Botrange (694 meter hoogte) is de top van de Belgische Ardennen. Het is voor de meeste fietsers een haalbare klim die toch voldoende uitdaging biedt. Wat deze klim vooral uitdagend maakt, is de lengte ervan. Vanuit Eupen fiets je in 22,7 kilometer naar de top. Vooral de laatste 3 kilometer voel je je kuiten branden.

2. Hohe Acht (Duitse Eifel)

De Hohe Acht (747 meter hoogte) biedt iets meer uitdaging. Toch is het voor bergfietsers nog steeds goed te doen. Je kunt de klim het beste starten vanuit Mayen. Deze plaats ligt op 1 uur en 50 minuten rijden van Maastricht. Vanuit daar fiets je in 26,1 kilometer naar de top. Het eerste deel is geleidelijk stijgend en vanaf Acht beginnen de echte hoogtemeters. Zelf vonden we het erg fijn om in Acht nog even te pauzeren. Zo konden we vol energie de top bereiken.

Bergen fietsen Europa; Hohe Acht (Duitse Eifel)

3. Col de l'Iseran (Franse Alpen)

Klaar voor een extreme uitdaging? Ervaren bergfietsers kunnen proberen om de Col de l’Iseran (2.770 meter hoogte) te beklimmen. Het is een van de hoogste bergen voor fietsers in Europa. Je kunt ervoor kiezen om vanaf La Daille (1.803 meter hoogte) te beginnen. Vanaf daar is het absoluut haalbaar binnen één dag.

Zelf hebben we ervoor gekozen om vanuit Modane te beginnen. Vanuit hier waren het nog maar 2.009 hoogtemeters. We besloten om de klim over 2 dagen te verspreiden en te overnachten bij Hotel Restaurant La Vanoise in Bessans. Dit gaf ons voldoende rust om de top te bereiken en er volop van te genieten.

Cols fietsen Europa

Bergen fietsen in Europa is een mooie manier om jezelf uit te dagen en tegelijkertijd van prachtige uitzichten te genieten. Bovenstaande beklimmingen bieden voldoende uitdagingen voor elk niveau, namelijk:

  • Het Signal de Botrange (Belgische Ardennen) voor beginnende fietsers
  • De Hohe Acht (Duitse Eifel) voor gevorderde bergfietsers
  • De Col de l’Iseran (Franse Alpen) voor ervaren bergfietsers

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs