Europa logo

Op avontuur in Europa!

Alleen fietsen door Europa; vijf veelgestelde vragen

Alleen fietsen door Europa

Inhoudsopgave

De meeste mensen denken dat alleen fietsen saai is. Toch biedt solo fietsen volop plezier, avontuur en spanning. Wil je ook alleen door Europa gaan fietsen? Zelf heb ik veel ervaring met solo fietsen door landen als Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. In deze blog geef ik antwoorden op vijf vragen die mensen me vaak stellen over alleen fietsen door Europa.

  1. Is alleen fietsen leuk?
  2. Wat doe je tijdens het solo fietsen?
  3. Ontmoet je veel andere fietsers?
  4. Voel je je soms eenzaam?
  5. Is het voor iedereen geschikt?

1. Is alleen fietsen leuk?

Zelf vind ik solo fietsen ontzettend leuk. Als je van fietsen houdt, geniet je er volop van. Ook als je alleen bent. Sterker nog, je hebt de volledige vrijheid om zelf te bepalen welke routes je fietst en wanneer je pauzeert. Zo creëer je een mooi avontuur dat perfect bij je persoonlijke behoeften past.

2. Wat doe je tijdens het solo fietsen?

Uiteraard ben ik het grootste deel van de dag bezig met fietsen. Ik geniet van de omgeving en daag mezelf uit op beklimmingen. Daarnaast stop ik regelmatig bij bankjes om te pauzeren. Verder bezoek ik graag supermarkten om buitenlandse producten te ontdekken. Ik vind het erg interessant om de eetgewoonten van andere Europese landen te ervaren. Na een fietsdag rust ik lekker uit op de hotelkamer.

3. Ontmoet je veel andere fietsers?

Zelf kies ik er graag voor om ‘s avonds op mijn gemak uit te rusten. Toch is het ook mogelijk in je hotel met andere reizigers te praten. Als ze ook graag fietsen, is er gelijk een klik. Onderweg spreek ik wel veel met andere fietsers. Soms ontmoet ik ze tijdens het fietsen, maar vaak komen de echte gesprekken pas tijdens de pauzes.

Andere fietsers ontmoeten tijdens alleen fietsen door Europa

4. Voel je je soms eenzaam?

Op moeilijke momenten voel ik me soms wel eenzaam als ik alleen door Europa fiets. Dat kan door extreme weersomstandigheden of fysieke uitputting komen. Gelukkig komen deze momenten niet vaak voor. Over het algemeen voel ik me niet eenzaam en geniet ik volop van het fietsen. Op de mooiste lange afstand fietsroutes in Europa kom je ook vaak andere solo fietsers tegen.

5. Is het voor iedereen geschikt?

  • Fysiek: op fysiek gebied is het voor iedereen mogelijk om alleen door Europa te fietsen. Als je fietsconditie echt niet goed is, kun je altijd op een E-bike gaan. Heb je die niet? Kies dan voor vlakke routes als je het graag rustig aan doet. Je hoeft echt geen topsporter te zijn om de Europese hoogtepunten te verkennen.
  • Mentaal: als je kijkt naar het mentale aspect, is alleen fietsen niet voor iedereen geschikt. Om te beginnen moet je voor langere tijd alleen kunnen zijn. Veel mensen hebben hier moeite mee. Daarnaast moet je ook kunnen doorzetten bij regen, tegenwind of afgesloten routes. Tijdens een fietsvakantie gebeuren er altijd dingen die je niet verwacht. Je moet de mentale weerbaarheid hebben om hier ter plekke mee te dealen.

Solo fietsen door Europa

Alleen fietsen door Europa biedt volop plezier, avontuur en spanning. Meer inspiratie nodig? Nadat je onze fietsvakantie Europa ervaringen hebt gelezen, kun je niet wachten op je reis te boeken.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs