Duitsland landkaart

Duitsland!

Fietsvakantie Duitsland Waddeneilanden

Fietsvakantie Duitsland Waddeneilanden

Inhoudsopgave

Een fietsvakantie op de Duitse Waddeneilanden is heerlijk ontspannen. Op je eigen tempo ontdek je de mooiste plekken van het omvangrijkste aaneengesloten natuurgebied in West-Europa. We bevelen de volgende Duitse Waddeneilanden aan:

  • Borkum
  • Langeoog
  • Wangerooge

Fietsen op het grootste Duitse Waddeneiland Borkum

Als grootste Waddeneiland van Duitsland mag Borkum niet in onze aanbevelingen ontbreken. Op het eiland geniet je van vuurtorens, gezellige badplaatsen en rustige natuur. Borkum is bovendien zeer fietsvriendelijk. Het eiland heeft diverse fietsverhuurbedrijven, goed onderhouden fietspaden en een uitgebreid netwerk van routes.

Het autovrije eiland Langeoog

Aangezien er geen auto’s op Langeoog rijden, genieten fietsers volop van hun tochten. Ze hoeven niet constant alert te zijn op het verkeer, waardoor ze volledig in het fietsen opgaan. Het autovrije Langeoog is de ideale bestemming voor een ontspannen fietsvakantie. Je ervaart hier de Duitse Wadden zoals je ze voorstelt. De veerboot van Langeoog vertrekt dagelijks vanaf de kust richting havenstadje Bensersiel.

Het rustige Langeoog

Wangerooge; genoeg gezelligheid

Ook op Wangerooge kom je tijdens het fietsen geen auto’s tegen. Toch is er genoeg gezelligheid op het eiland. Vooral de cafés met uitzicht op zee zijn de moeite waard. Terwijl je van een koud drankje geniet, kijk je uit naar de ondergaande zon. Dit soort ervaringen maken je fietsvakantie op de Duitse eilanden echt onvergetelijk!

4 tips voor je fietsvakantie Duitse wadden

Fietsen op de Duitse Waddeneilanden is nog leuker met onderstaande vier tips.

1. Bezoek het Duitse deel van Friesland

Als je op fietsvakantie naar de Duitse Waddeneilanden gaat, adviseren we om ook het onderliggende vasteland te bezoeken. Dit gebied – ook wel bekend als het Duitse Ostfriesland – is erg bijzonder. Niet alleen door de mooie steden en natuur, maar ook doordat het een bijzondere theecultuur kent. We raden sterk aan om je hier tijdens je fietsreis in te verdienen.

2. Tussenstop voor miljoenen trekvogels

Wist je dat de Duitse Waddeneilanden een tussenstop voor miljoenen trekvogels zijn? Ze komen aan in het voorjaar (maart – mei), om vervolgens in het najaar (augustus – november) weer zuidwaarts te keren. Vooral Langeoog is populair bij trekvogels. Dat is niet vreemd, gezien de rust die het autovrije eiland uitstraalt. Tijdens je fietsvakantie ervaar je dit zelf.

Populair bij trekvogels

3. De Nederlandse eilanden

Ook de Nederlandse Waddeneilanden zijn goed geschikt voor een fietsvakantie. Als je toch op de Duitse Wadden verblijft, raden we zeker aan om ook op Nederlands grondgebied te fietsen. De Nederlandse Waddeneilanden hebben een vergelijkbaar karakter, maar er zijn enkele verschillen in cultuur. Ook zijn ze zeer geschikt voor fietsers.

4. Eilandhoppen

Wat dacht je van eilandhoppen tijdens je fietsavontuur? Begin bijvoorbeeld op Schiermonnikoog en reis via Borkum, Norderney en Langeoog naar Wangerooge. Zo beleef je een complete ervaring van de Wadden en kun je verschillende eilanden met elkaar vergelijken. Je maakt de oversteek eenvoudig per veerboot.

Georganiseerde fietsvakantie Duitse Waddeneilanden

Bij een georganiseerde fietsvakantie zijn routes, hotels en bagagevervoer standaard inbegrepen. Hierdoor geniet je zorgeloos van het fietsen. Onderstaande 8-daagse fietsvakantie is een sterke aanrader:

Eigen-Wijze Reizen

Fietsvakantie Duitse Wadden

Een fietsvakantie op de Duitse Wadden is een heerlijke ervaring dicht bij huis. Door de unieke cultuur van de eilanden, ervaar je toch het vakantiegevoel. De fietspaden, routes en fietsvoorzieningen zijn allemaal uitstekend in orde.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs