Duitsland landkaart

Duitsland!

Waar kun je vlak fietsen in Duitsland?

Vlak fietsen in Duitsland

Inhoudsopgave

Duitsland is rijk aan vlakke fietsroutes, waaronder:

  • Donauradweg
  • Moselradweg
  • Elberadweg
  • Weserradweg
  • Ostseeradweg

Donauradweg; vlakke fietspaden langs de rivier

Voor vlakke fietspaden langs de rivier moet je op de Donauradweg zijn. Met een totale lengte van 1500 kilometer is het een van de langste fietspaden van Europa. Het Duitse deel begint in Donaueschingen en loopt tot de grens in Passau. Het is een fietsroute langs charmante steden als Ingolstadt, Kelheim en Regensburg.

Moselradweg; een van de populairste Duitse fietsroutes

De Moselradweg is zonder twijfel een van de populairste fietsroutes in Duitsland. Hoewel de vlakke route slechts 58 kilometer lang is, geniet je volop van het heuvelachtige landschap en de mooiste historische steden. Een voorbeeld daarvan is Trier, de oudste stad van Duitsland.

Vlak fietsen op de Moselradweg

Elberadweg; lange fietsroute door Duitsland

Vanaf de bron in het Reuzengebergte tot de monding in de Noordzee legt de Elbe een afstand van 1.164 kilometer af. Aangezien de Elberadweg niet overal langs de oevers gaat, heeft de fietsroute een lengte van 1.270 kilometer. Het Duitse deel van de Elberadweg is 793 kilometer lang. Ga dus uit van minimaal 13 dagen fietsen.

Weserradweg; een van de mooiste uitgezette fietsroutes

De Weserradweg behoort tot de mooiste uitgezette fietsroutes in Duitsland. Op je eigen tempo geniet je van een van de belangrijkste Duitse rivieren. Onderweg kom je langs burchten, afwisselende landschappen en een oude spoorweg.

Ostseeradweg; prachtige vrije fietspaden

Ook langs de Oostzee geniet je van vlakke fietspaden. Het gebied staat bekend om het glooiende landschap, wereldberoemde krijtrotsen en stoere burchten. Hierdoor beleef je een gevarieerde fietsvakantie waar je met je eigen fiets of E-bike van geniet. De Ostseeradweg behoort zonder twijfel tot een van de mooiste fietsroutes in Duitsland.

Waar kun je vlak fietsen in Duitsland; De Ostseeradweg

Waar kun je vlak fietsen in Duitsland?

Vlak fietsen in Duitsland kan langs de rivieren of Duitse kust. Het zijn allemaal prachtige fietsroutes die voornamelijk vlak lopen. Vlak fietsen in Duitsland is de ideale manier om deze mooie fietsgebieden op aangename wijze te verkennen.

Klaar voor een onvergetelijk avontuur? Met onze 10 handige tips wordt je fietsvakantie in Duitsland een succes!

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs