Duitsland landkaart

Duitsland!

Verzorgde fietsvakantie Duitsland

Relaxen tijdens een verzorgde fietsvakantie Duitsland

Inhoudsopgave

Bij een verzorgde fietsvakantie in Duitsland worden alle ongemakken voor je weggenomen. Een professionele reisorganisatie regelt het bagagevervoer, overnachtingen en prachtige fietsroutes voor je. Ondertussen geniet je individueel of met je eigen gezelschap van een onvergetelijke fietsvakantie.

Een compleet verzorgde individuele fietsvakantie

Bij individuele fietsvakanties fiets je alleen of met je eigen gezelschap. Hierdoor heb je alle vrijheid om je dagen naar wens aan te passen. De reisaanbieder voorziet je natuurlijk graag van handige tips, maar uiteindelijk bepaal je zelf welke routes of activiteiten je doet. Een ander voordeel van een individuele fietsvakantie is dat je niet met nieuwe mensen fietst. Hoewel dit absoluut gezellig kan zijn, heb je altijd het risico dat er geen klik is.

Verschillende soorten verzorgde fietsvakanties

Een verzorgde fietsvakantie kan een trektocht of een reis vanuit standplaats zijn. We werken beide opties voor je uit.

Een georganiseerde trektocht

Bij een georganiseerde trektocht slaap je iedere nacht in een ander hotel. Hierdoor leg je hemelsbreed veel kilometers af en ontdek je verschillende gebieden. Bij een georganiseerde trektocht is bagagevervoer standaard inbegrepen.

Verzorgde fietsvakantie Duitsland

Een verzorgde standplaats fietsvakantie

Bij een fietsreis vanuit standplaats slaap je elke nacht in hetzelfde hotel. Overdag ontdek je de hoogtepunten van de directe omgeving, waarbij je je bagage eenvoudig op de kamer laat liggen. Een vaste standplaats biedt meer mogelijkheden om een fietsdag over te slaan en andere activiteiten te doen.

Verzorgde fietsvakantie langs Duitse rivieren

Ben je ook zo gecharmeerd van de Duitse rivieren? Tijdens een verzorgde fietsvakantie langs Duitse rivieren ontdek je de landschappen, dorpjes en kastelen rondom het water. Dit zijn de 2 mooiste rivieren voor een verzorgde reis.

Fietsreis langs de Moezel; pittoreske dorpjes en glooiende heuvels

Een verzorgde fietsreis langs de Moezel biedt de ultieme combinatie van dorp en natuur. Fiets van dorp naar dorp en ontdek de mooiste bezienswaardigheden onderweg. Het gebied is rijk aan historische kastelen, wijngaarden en prachtige vakwerkhuizen.

Fietsen langs de Moezel

Fietsvakantie langs de Rijn; historische steden en prachtige uitzichten

Ook langs de Rijn kun je een indrukwekkende fietstocht maken. De rivier stroomt door historische steden als Keulen, Düsseldorf en Koblenz. Onderweg geniet je van mooie uitzichtpunten.

De mooiste fietsgebieden voor een verzorgde vakantie

Een verzorgde fietsvakantie is nog leuker in de mooiste fietsgebieden. We geven je een overzicht.

De Duitse Oostzeekust

Langs de Duitse Oostzeekust geniet je van lange zandstranden, ongerepte natuur en wereldberoemde krijtrotsen. We weten uit ervaring dat je hier direct tot rust komt. Enkele mooie plaatsen voor een tussenstop zijn Kühlungsborn, Fischland en Stralsund. Houd wel rekening met harde wind. Bij wind tegen is een E-bike geen overbodige luxe.

Duitse Oostzeekust; Stralsund

De Bodensee

De Bodensee is meer dan enkel een grote plas water. In het omliggende gebied vind je diverse burchten, wijngaarden en mooie stadjes. Ideaal voor een gevarieerde fietsreis.

Beieren

Ook in Beieren beleef je een mooie fietsvakantie. De provincie beschikt over een aantal van de populairste fietsroutes in Duitsland. Vooral de Donau Radweg is populair. Het toont je de schitterende omgeving van de lange rivier.

Populaire fietsvakanties met reisorganisatie

Dit is de top 3 verzorgde fietsvakanties in Duitsland.

Eigen-Wijze Reizen
Eigen-Wijze Reizen
Fitál

Verzorgde fietsvakantie Duitsland

Tijdens een verzorgde fietsvakantie in Duitsland wordt alles voor je geregeld. Onze selectie reizen zijn standaard inclusief bagagevervoer, overnachtingen en fietsroutes. Zo geniet je zorgeloos van de mooiste landschappen in Duitsland. 

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs