Duitsland landkaart

Duitsland!

Fietsvakantie Duitsland vanuit standplaats

Fietsvakantie Duitsland vanuit standplaats

Inhoudsopgave

Een fietsvakantie in Duitsland vanuit standplaats is een aangename manier om het land te verkennen. Bij een standplaats fietsvakantie slaap je elke nacht in hetzelfde hotel. Hierdoor kun je je bagage overdag lekker laten liggen.

Standplaats fietsvakantie met E-bike

Standplaats fietsvakanties zijn uitermate geschikt voor met E-bike. Je hoeft je dan namelijk geen zorgen te maken over het opladen van je accu. Dat doe je eenvoudig bij je standplaats. Ook het stallen van je fiets is geen probleem vanuit standplaats. Zodra je eenmaal een geschikt fietshotel hebt gevonden, weet je zeker dat je je fiets daar elke nacht veilig stalt.

E-bike fietsvakantie Duitsland vanuit standplaats

Individuele fietsvakantie vanuit standplaats

Ga je liever individueel op fietsreis? Hierbij heb je de volledige vrijheid om je dagen naar eigen wens in te vullen. Zo kun je de ene dag de prachtige omgeving verkennen, terwijl je de andere dag uitrust op het terras. Met een comfortabel hotel als vaste basis beleef je een actieve vakantie.

Waar in Duitsland op standplaats fietsvakantie?

Standplaats fietsvakanties zijn vooral geschikt voor veelzijdige gebieden. Dat wil zeggen dat je, ondanks je vaste locatie, elke dag een unieke tocht aflegt. We geven je 3 suggesties van mooie fietsgebieden voor een vakantie vanuit standplaats.

De Moezelvallei; natuur, kastelen en pittoreske dorpjes

Een fietsvakantie in de Moezelvallei staat garant voor veel variatie. Vul je dagen bijvoorbeeld als volgt in:

  • Dag 1: Fiets langs de Moezel en geniet van de bankjes, zwanen en vissers langs de oevers.
  • Dag 2: Bezoek een van de vele wijngaarden in het gebied en vergeet niet om te proeven!
  • Dag 3: Neem een rustdag en ontdek de bezienswaardigheden van je directe omgeving.
  • Dag 4: Fiets naar een van de vele kastelen in de Moezelvallei en breng eventueel een bezoek.
  • Dag 5: Fiets naar de dichtstbijzijnde stad met vakwerkhuizen en bewonder de architectuur.
De Moezelvallei

De Noord-Duitse kust

Ook de Duitse noordkust leent zich uitstekend voor een standplaats fietsvakantie. Het gebied biedt volop mogelijkheden voor prachtige fietstochten langs krijtrotsen, badplaatsen en het UNESCO werelderfgoed van de Duitse Waddenzee. Het is een van de mooiste fietsvakanties in het land.

Bodensee

Ook het gebied rondom de Bodensee biedt genoeg mogelijkheden voor fietsers. Het grote meer grenst aan Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, waardoor je er een internationale reis van maakt. Stap op je fiets en verken de steden, burchten en uitgestrekte oevers rondom het meer. Dit populaire “Rondje vanuit Friedrichshafen” leidt je langs diverse hoogtepunten.

De 2 mooiste fietsreizen in Duitsland vanuit standplaats

Duitsland biedt een grote variatie aan fietsvakanties. Verken de dichte wouden van het Zwarte Woud, fiets langs de Moezel of ontdek de prachtige natuur in Noord-Duitsland. Ben je op zoek naar een mooiste standplaats fietsvakantie? We hebben de volgende 2 opties als beste voor je geselecteerd.

Eigen-Wijze Reizen
Eigen-Wijze Reizen

Fietsvakantie Duitsland vanuit standplaats

Hoewel je bij trektochten langs Duitse rivieren hemelsbreed een grotere afstand aflegt, geniet je bij een mooie fietsvakantie vanuit standplaats meer van het fietsen. Dat komt omdat je geen zorgen hebt over bagagevervoer, het stallen van je fiets of het opladen van je E-bike. Deze combinatie resulteert in een onvergetelijke fietsvakantie.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs