Duitsland landkaart

Duitsland!

Fietsvakantie Oostzee Duitsland

Fietsvakantie Duitsland Oostzeekust

Inhoudsopgave

Een fietsvakantie langs de Oostzee in Duitsland is een absolute aanrader. Op je eigen tempo ontdek je uitgestrekte zandstranden, idyllische vissersdorpjes en prachtige steile kusten. Ook het eiland Rügen is de moeite waard. We vertellen je graag meer over het mooie fietsgebied.

De uitgestrekte zandstranden langs de Duitse kust

De Duitse Oostzeekust staat bekend om de lange zandstranden. Ze zijn zeer geschikt voor een aangename tussenstop tijdens het fietsen. Op plaatsen waar het zand wat harder is, kun je er zelf op fietsen. Hierbij adviseren we wel banden met veel grip. De mooiste stranden vind je op Rügen en Usedom.

Lange zandstranden

De idyllische vissersdorpjes langs de Oostzee

Ook de vissersdorpjes zijn kenmerkend voor de Oostzee. Ze hebben stuk voor stuk hun eigen charme, karakter en bezienswaardigheden. De volgende dorpen mag je echt niet overslaan:

  • Prerow: rustig dorp met een historische vuurtoren.
  • Gager: prachtig uitzicht op andere eilanden.
  • Kühlungsborn: vissersdorp met een maritieme sfeer.

De prachtige steile kusten

Wat de omgeving van de Duitse Oostzee nog meer kenmerkt, zijn de prachtige steile kusten. Fiets naar Kap Arkona in Rügen en ervaar zelf hoe indrukwekkend het is. Ook op schiereiland Wittow vind je talloze steile kliffen langs de kust.

Rügen; het grootste eiland van Duitsland

Als grootste eiland van Duitsland heeft Rügen diverse hoogtepunten te bieden voor fietsers. We werken er 3 voor je uit.

Nationaal Park Jasmund

Als onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst mag Nationaal Park Jasmund niet in deze rij ontbreken. Het gebied heeft uitstekende fietspaden die je langs de Oostzee kust en door bossen leiden. Het gebied is voornamelijk vlak, maar bij tegenwind is een E-bike geen overbodige luxe. Aan de Duitse noordkust kan het behoorlijk hard waaien.

Badplaats Binz

Binz is een moderne badplaats aan de Oostzee. Vooral Seebrücke Binz is populair bij toeristen. Deze 370 meter lange brug biedt een unieke mogelijkheid om de zee te bekijken. Je mag helaas niet fietsen op de brug, dus neem eventueel een hangslot mee.

Ostseebad Binz

Viktoria-Sicht; prachtig uitzicht over de zee

Voor het mooiste uitzichtpunt van Rügen moet je bij Viktoria-Sicht zijn. Vanaf hier bewonder je de prachtige kustlijn van de Oostzee, waarvan de krijtrotsen een hoogtepunt zijn. Een bezoek aan Viktoria-Sicht is goed te combineren met een fietstocht door Nationaal Park Jasmund.

Lübeck; oude Hanzestad aan de Oostzee

Tijdens een fietsvakantie langs de Oostzee in Duitsland mag een bezoek aan Lübeck niet ontbreken. De stad staat bekend om het historische marktplein dat onderdeel is van UNESCO Werelderfgoed. Ook de gildehuizen, Mariakerk en het Rolandstandbeeld zijn hoogtepunten.

Persoonlijke ervaring

Tijdens onze eigen fietsvakantie langs de Oostzee beginnen we bij de Deense grens in Flensburg. Vanuit hier fietsen we in 6 dagen naar het eindpunt op eiland Hiddensee. Het is een prachtige reis met onze eigen fiets over rustige wegen. We fietsen noordwaarts langs Lübeck, waar we genieten van een prachtig uitzicht over de Oostzee. Na ruim 65 kilometer fietsen per dag en behoorlijk veel tegenwind, komen we met een voldaan gevoel aan bij ons laatste hotel. We slapen heerlijk en na het ontbijt eindigt ons avontuur met een lange treinreis naar huis.

Georganiseerde fietsvakantie Oostzee Duitsland

Dit zijn de 2 mooiste georganiseerde fietsvakanties langs de Oostzee in Duitsland.

Fitál
Eigen-Wijze Reizen

Fietsvakantie Oostzee Duitsland

Een fietsvakantie langs de Oostzee in Duitsland is echt de moeite waard. Je ontdekt de stranden, bekende badplaatsen en mooie baaien in het gebied. Onderweg kom je de mooiste uitzichtpunten tegen.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs