Duitsland landkaart

Duitsland!

Fietsvakantie Duitsland Moezel

Fietsen langs de Moezel in Duitsland

Inhoudsopgave

Een fietsvakantie langs de Moezel in Duitsland is een geweldig avontuur. Op je eigen gemak ontdek je wat de omgeving van de Moezelvallei te bieden heeft. Onderweg fiets je langs honderden wijngaarden, gezellige dorpjes en een historische stad. Het Moezelpad – een van de mooiste fietsroutes in Duitsland – varieert van steile hellingen tot vlakke fietspaden.

De hoogtepunten van een fietsvakantie langs de Moezel

Een fietsvakantie langs de Moezel heeft meerdere hoogtepunten die je het beste zelf ontdekt. Om je alvast voor te bereiden, geven we je onze top 3 hoogtepunten.

Trier; de oudste stad van Duitsland

De mooie stad Trier werd naar verluidt gesticht in het jaar 16 voor Christus. Sindsdien is het uitgegroeid tot een van de populairste steden langs de Moezel. Enkele bezienswaardigheden in Trier zijn Porta Nigra, de Dom van Trier en het Romeinse Amfitheater

Cochem; een historische stad smalle straatjes en vakwerkhuizen

De Moezel stroomt 146 kilometer verderop door Cochem. De stad staat bekend om smalle straatjes en vakwerkhuizen. Ons advies is om een stadswandeling te doen. Dan geniet je optimaal van de bezienswaardigheden en heb je tegelijkertijd even pauze van het fietsen.

Stadswandeling Cochem

Ongerepte hellingbossen

Tijdens het fietsen langs de meanderende Moezel geniet je niet alleen van de rivier, maar ook van de ongerepte hellingbossen in het gebied. De echte avonturiers kunnen zich hier helemaal uitleven, eventueel met E-bike. Daarnaast kom je ook ruige rotsen tegen als je langs de Moezel fietst.

Fietsvakantie Moezel tips

Een fietsvakantie langs de Moezel is nog leuker met een goede voorbereiding. We geven je 3 handige tips.

Wijn proeven

Als je langs de Moezel fietst, vallen de vele wijngaarden direct op. Dit is voor de wijnliefhebbers een goed teken. We raden zeker aan om een pauze te nemen op een van de vele terrasjes en te genieten van de geweldige smaak.

Wijn proeven tijdens fietsvakantie Duitsland Moezel

Hotels langs de Moezel

Voor fietsers is het belangrijk om hotels te kiezen waar je je fiets veilig en overdekt stalt. De beste fietshotels hebben zelfs oplaadpunten voor je E-bike. De volgende hotels zijn bewezen als fietsvriendelijk:

De beroemde Deutsches Eck

Ten derde wijzen we je graag op de Deutsches Eck in Koblenz. Dit hoekige monument markeert de monding van de Moezel in de Rijn. Een passende afsluiting van een heerlijke fietstocht langs de Moezel.

Georganiseerde fietsvakantie Moezel

Bij een georganiseerde fietsreis zijn de beste hotels, routes en bagagevervoer standaard inbegrepen. Je ervaart dan nog steeds een klassieke fietsvakantie, maar alles wordt voor je geregeld. We bevelen de volgende reizen aan.

Eigen-Wijze Reizen
Fitál

Fietsvakantie Duitsland Moezel

Een fietsvakantie in Duitsland langs de Moezel is absoluut de moeite waard. In een omgeving van grillige meanders, beroemde wijngaarden en vele bezienswaardigheden is het volop genieten. Het Moezelpad is een relatief makkelijke fietstocht met weinig liggende fietspaden. Wil je iets meer uitdaging? De ongerepte hellingbossen vormen een populair parcours voor mountainbikers.

Als je graag lange afstanden aflegt, kun je beter op fietsvakantie langs de Elbe gaan.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs