Duitsland landkaart

Duitsland!

Fietsvakantie Duitsland met hond; een unieke ervaring

Fietsvakantie Duitsland met hond

Inhoudsopgave

Ga je op fietsvakantie in Duitsland? Wat dacht je ervan om je hond mee te nemen! Samen ontdekken jullie de mooiste plekken van het land. In deze blog ontdek je alles wat je moet weten:

  • De beste reisaanbieders
  • Hondvriendelijk hotel Duitsland
  • Je hond vervoeren
  • Fietsgebieden
  • Praktische tips

De beste aanbieders voor een fietsvakantie Duitsland met hond

Terwijl jij lekker fietst, rent je hond energiek met je mee. Zie je het al voor je? Hoewel er met je hond weinig te praten valt, zorgt het toch voor een stukje gezelligheid. Ondertussen geniet je van de mooiste uitzichten. Een fietsreis met hond boek je via Eigen-Wijze Reizen. Onderstaande reizen zijn als beste geselecteerd door de fietsliefhebbers van fietsvakantie-europa.nl:

Eigen-Wijze Reizen
Eigen-Wijze Reizen

Waar overnachten met hond?

Bij een meerdaags fietsavontuur met je hond horen ook enkele overnachten. Als je met je hond gaat, kun je dit het beste bij hondvriendelijke hotels doen. Je weet dan zeker dat je hond welkom is en goed kan uitrusten voor de volgende dag. Houd er ook rekening mee dat je een fiets bij je hebt. De hotels moeten dus ook een veilige fietsenstalling hebben. Ga je met je E-bike? Dan zijn oplaadpunten ook essentieel. De beste huisdiervriendelijke hotels vind je via Booking.com.

Hoe vervoer je je hond?

Tijdens de fietsvakantie gaat je hond natuurlijk veel kilometers met je meerennen. Toch weten we uit ervaring dat elke trouwe viervoeter na een aantal kilometer moe wordt. Hoewel een pauze helpt, biedt het niet de garantie dat je hond daarna weer voldoende energie heeft. Daarom adviseren we altijd om een hondenfietskar op je reis mee te nemen. Zo weet je zeker dat jullie het volgende hotel halen en kun je onderweg genieten van natuur, steden of cultureel erfgoed.

Heeft je hond nog energie?

Als je hond overdag veel in de fietskar heeft gezeten, heeft die ’s avonds nog volop energie. Je kunt je viervoeter dan nog even in de tuin van het hotel laten rennen. We weten uit ervaring dat de beste hondvriendelijke hotels een grote tuin hebben. Als je je hond overdag hebt laten rennen, is die ’s avonds vermoeid. Geef je viervoeter tijd om te rusten.

Vermoeide hond tijdens fietsvakantie

Meerdaagse fietsvakantie Duitsland met hond

Als je in Duitsland met je hond op fietsvakantie gaat, kun je naar wens kiezen voor een aantal dagen. Ons advies is om hierbij niet alleen naar je eigen voorkeuren te kijken, maar ook wat je hond aankan. We werken de verschillende opties voor je uit.

2 tot 3 daagse fietsvakantie

Voor puppy’s of oude honden werkt een reis van 2 tot 3 dagen het beste. Aangezien ze niet meer in optimale conditie zijn, kun je beter niet tot het uiterste gaan. 2 tot 3 dagen is behoorlijk kort, maar ook in een dergelijk tijdsbestek kun je veel kilometers afleggen. Ga je met een elektrische fiets? Dan is een afstand van 75 tot 100 kilometer per dag een mooi streven.

4 tot 6 daagse fietsvakantie

Voor honden met een goede conditie is een 4 tot 6 daagse fietsvakantie goed te doen. Het biedt voldoende tijd om een behoorlijke afstand af te leggen, bijvoorbeeld langs de Moezel of de Duitse kust.

7 dagen of langer op fietsvakantie

Ben je al eerder met je hond op fietsvakantie geweest? Dan misstaat een reis van 7 dagen of langer ook niet. Aangezien je al hebt ervaren hoe je hond met lange afstand omgaat, weet je goed wat je te wachten staat. Voor een fietsreis van 7 dagen of langer kun je een fietstocht over de Donauradweg overwegen.

Welke fietsgebieden met hond?

Duitsland staat bekend om de grote variatie aan fietsgebieden. Zo heb je vlakke routes langs de rivieren en kun je in Beieren volop klimmen. Voor een fietsvakantie met hond raden we de volgende gebieden aan:

  • Verken het Spreewald via rustige fietspaden door de natuur
  • Ontdek de bossen van het Zwarte Woud en duik dieper in de lokale cultuur
  • Fiets rondom de Bodensee en laat je hond af en toe in het meer duiken

3 tips voor een fietsvakantie Duitsland met hond

Klaar voor een onvergetelijke reis met je viervoeter? Dit zijn drie handige tips om je vakantie tot een succes te maken!

1. Neem speelgoed mee

Voor je hond is het heerlijk om af en toe met een tennisbal of hondenkluif te spelen. Dit soort hondenspeelgoed is licht, neemt niet veel plaats in en biedt volop plezier. Niet alleen als je hond in de fietskar ligt, maar ook tijdens pauzes of na een lange fietsdag.

2. Zorg voor eten en drinken

Daarnaast is het belangrijk om voor voldoende eten en drinken te zorgen. Niet alleen voor jezelf, maar natuurlijk ook voor je hond. Zorg voor voldoende water, hondenbrokken en geef je viervoeter af en toe ook een snack. Aangezien jullie allebei veel energie verbruiken, is veel eten en drinken geen overbodige luxe. Is de voorraad op? Bij Duitse supermarkten is genoeg hondenvoer te krijgen.

3. Wees alert

Ten derde is het tijdens een fietsreis met je hond extra belangrijk om alert te blijven. Kijk goed of de paden veilig zijn en wees scherp in het verkeer. We adviseren om drukke wegen zo veel mogelijk te vermijden. Houd ook goed in de gaten of je hond het conditioneel nog volhoudt. Zo voorkom je ernstige blessures.

Met je hond op fietsreis in Duitsland

Klaar voor een onvergetelijke ervaring met je huisdier? Kies dan voor een fietsreis in Duitsland met hond. Je kunt je volledig laten ontzorgen door een reisorganisatie of zelf alles plannen. Bij een georganiseerde fietsvakantie met hond zijn bagagevervoer, overnachtingen en fietsroutes standaard inbegrepen. Vaak zitten er ook al tussenstops en extra activiteiten bij. Hierdoor geniet je volop van het fietsen en je hond. Plan je je reis toch liever zelf? Hoewel je je eigen vervoer, hotels en routes moet regelen, biedt dit wel volop vrijheid. We adviseren om voor jezelf na te gaan wat bij je past.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs