Duitsland landkaart

Duitsland!

Goedkope fietsvakantie Duitsland; bespaartips, bestemmingen en aanbieders

Goedkope fietsvakantie Duitsland

Inhoudsopgave

Wil je op goedkope fietsvakantie in Duitsland? We kunnen je alvast vertellen dat hier genoeg mogelijkheden voor zijn, zolang je je reis maar goed voorbereidt. Verderop in deze blog ontdek je de geschikte bestemmingen en de beste reisaanbieders van goedkope fietsvakanties in Duitsland, maar we beginnen met vijf bespaartips:

  1. Goedkope overnachtingen: tijdens een fietsvakantie ben je vaak het meeste geld kwijt aan overnachtingen. Daarom is het extra belangrijk om hierop te besparen bij een goedkope fietsvakantie. We adviseren om bij hostels, campings of budgethotels te overnachten.
  2. Eten en drinken: een andere grote kostenpost tijdens een fietsreis is het eten en drinken. Dat is niet vreemd, want de energie die je met het fietsen verbruikt, moet aangevuld worden. Om op eten en drinken te besparen, kun je het beste Duitse supermarkten bezoeken. Hier betaal je lokale tarieven die vaak lager zijn dan in Nederland.
  3. Vanuit huis starten: met de fiets naar een verre bestemming reizen brengt de nodige kosten met zich mee. Dat kunnen bijvoorbeeld treintickets zijn, maar ook benzinekosten van een auto. Voor een goedkope fietsvakantie in Duitsland raden we aan om vanuit huis te starten met fietsen. Afhankelijk van je woonplaats, kun je binnen enkele uren of dagen in Duitsland zijn.
  4. Fiets door rustige gebieden: ook het fietsen door rustige gebieden bespaart geld. Niet door het fietsen zelf, maar door de hotels, supermarkten en restaurants in het gebied. Op plekken ver weg van toeristen weet je zeker dat je eerlijke tarieven betaalt.
  5. Houd het kort: hoe langer je fietsvakantie, des te hoger de kosten oplopen. Door slechts kort op fietsvakantie te gaan, kun je behoorlijk veel geld besparen. Bovendien is een korte fietsvakantie in Duitsland vaak al genoeg om je hoofd leeg te maken.
Goedkoop op fietsvakantie in Duitsland

Geschikte bestemmingen voor een goedkope fietsvakantie in Duitsland

Verschillende bestemmingen in Duitsland zijn goed geschikt voor een goedkope fietsvakantie. We geven je drie suggesties.

Münsterland; een complete ervaring

Een goedkope fietsvakantie in Münsterland is een complete ervaring. Zonder dat het je veel geld kost, geniet je van mooie natuur, prachtige kastelen en het historische Münster. Door de korte afstand tot Nederland is het een ideale bestemming voor een korte en goedkope fietsvakantie in Duitsland.

Duitse Waddeneilanden; verken ongerepte natuur

Voor liefhebbers van ongerepte natuur zijn de Duitse Waddeneilanden een ideale bestemming. Het rustige gebied heeft meerdere autovrije zones, waardoor je heerlijk ontspannen kunt fietsen. Onderweg geniet je van panoramische uitzichten over de Waddenzee.

Uitzicht Duitse Waddeneilanden

Pfalz; een culinaire fietsvakantie

Pfalz – gelegen in het zuidwesten van Duitsland – is een mooie bestemming voor een goedkope fietsvakantie. Hoewel het in toeristische steden als Speyer en Kaiserslautern behoorlijk duur kan zijn, betaal je in lokale dorpjes wel normale tarieven. Eventueel kun je je fietsvakantie nog wat extra kleur geven door een heerlijke lokale wijn te proeven. Als je direct bij de wijnboer koopt, betaal je doorgaans de laagste prijs.

De beste reisaanbieders van goedkope fietsvakanties in Duitsland

Als het om goedkope fietsvakanties in Duitsland gaat, moet je bij Eigen-Wijze Reizen en Oad zijn. Ondanks de lage tarieven, geniet je nog steeds van een mooie fietsvakantie met bagagevervoer. De hotels en het ontbijt zijn ook van prima kwaliteit. We hebben de volgende goedkope fietsvakanties als beste voor je geselecteerd.

Eigen-Wijze Reizen
Oad

Goedkoop op fietsvakantie in Duitsland

Bij een goedkope fietsvakantie in Duitsland krijg je waar voor je geld. Je betaalt een relatief laag bedrag voor meerdere dagen fietsplezier. Bij georganiseerde goedkope fietsvakanties geniet je van bagagevervoer, geselecteerde routes en prima hotels met ontbijt.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs