Duitsland landkaart

Duitsland!

Fietsvakantie Moezel 5 dagen; hoogtepunten, ervaringen en de beste reisaanbieder

Fietsvakantie Moezel 5 dagen

Inhoudsopgave

Een fietsvakantie Moezel 5 dagen is een mooie ervaring. In slechts 5 dagen tijd fiets je langs vele terrasjes, smalle straatjes en wijngaarden. Een 5-daagse sportieve fietsvakantie is ideaal voor een midweek weg.

Hoogtepunten van een fietsvakantie langs de Moezel van 5 dagen

Een 5-daagse fietsvakantie langs de Moezel is volop genieten. Dit zijn 3 hoogtepunten die je kunt verwachten.

De meanderende rivier

De meanderende Moezel is natuurlijk het ultieme hoogtepunt van deze fietsvakantie. Of je nu in Frankrijk, Luxemburg of Duitsland langs de Moezel fietst, deze belangrijke rivier stelt nooit teleur.

Trier; de oudste stad van Duitsland

De historische stad Trier is een van de hoogtepunten langs de rivier. De stad heeft diverse bezienswaardigheden, waaronder:

  • De Römerbrücke (brug over de Moezel)
  • Het historische centrum met vakwerkhuizen en gezellige terrassen
  • De Dom van Trier
De Dom van Trier tijdens een fietsvakantie Moezel 5 dagen

Trier; de oudste stad van Duitsland

De historische stad Trier is een van de hoogtepunten langs de rivier. De stad heeft diverse bezienswaardigheden, waaronder:

  • De Römerbrücke (brug over de Moezel)
  • Het historische centrum met vakwerkhuizen en gezellige terrassen
  • De Dom van Trier
De Dom van Trier tijdens een fietsvakantie Moezel 5 dagen

Duitse valleien

Terwijl je langs de Moezel fietst, kom je langs talloze valleien, wat voor een indrukwekkend beeld zorgt. Op sommige momenten fiets je midden tussen de steile wijngaarden. Ook ruige rotsen kom je volop tegen langs de Moezel.

Onze eigen 5-daagse fietsvakantie langs de Moezel

Toen we zelf 5 dagen langs de Moezel gingen fietsen, hebben we mooie herinneringen gemaakt. Dit zijn 3 herinneringen om te koesteren.

Een fantastische fietsdag om mee te beginnen

Onze eerste fietsdag langs de Moezel was een van onze mooiste fietsdagen ooit. Na een heerlijk ontbijt bij Hotel Cochemer Jung in Cochem stapten we op de fiets. De weersomstandigheden waren werkelijk perfect: 26 graden met een aangename zon. Over vlakke fietspaden genoten we van grillige meanders, beroemde wijngaarden en een imposante burchtruïne.

Heerlijk ontbijt bij hotel Cochemer Jung tijdens fietsvakantie

Zware benen op ongerepte hellingbossen

Op onze derde dag besloten we om een aantal flinke beklimmingen te maken. Diverse ongerepte hellingbossen vormen het decor van avontuurlijke routes. Na een paar kilometer begonnen onze kuiten flink te branden, maar we werden beloond met een prachtig uitzicht over de romantische Moezel. Het was allemaal de moeite waard!

Prachtig uitzicht over de romantische Moezel tijdens fietsvakantie

Deutsches Eck en heerlijke wijn als afsluiter

Na die pittige dag besloten we om wat meer rust te nemen. Op dag 5 fietsten we nog een paar kilometer over liggende fietspaden naar onze eindbestemming Koblenz. We bewonderden de Deutsches Eck, waar de Moezel in de Rijn stroomt. Dit maakte de fietstocht langs de Moezel compleet. We sloten onze fietsvakantie af met een heerlijk glas wijn op het terras.

De Deutsches Eck tijdens fietsvakantie Moezel 5 dagen

De beste georganiseerde fietsvakantie Moezel 5 dagen

Tijdens een georganiseerde fietsvakantie Moezel 5 dagen word je volledig ontzorgd door een reisorganisatie. Met alle ervaring die we de laatste jaren hebben opgedaan, kunnen we concluderen dat de onderstaande fietsvakantie van Oad het beste is. Vanuit Hotel Saar Galerie in Saarburg geniet je van goed ontbijt en prachtige fietsroutes. Bovendien kun je je bagage overdag lekker op de kamer laten liggen, wat een luxe!

Oad

Fietsvakantie langs de Moezel van 5 dagen

5 dagen fietsen langs de Moezel is een heerlijke vakantie in Duitsland. Op je reguliere fiets of E-bike geniet je van vele bezienswaardigheden, het landschap langs de rivier en vele pittoreske wijnstadjes.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs