Duitsland landkaart

Duitsland!

Fietsvakantie Bodensee met bagagevervoer

Fietsvakantie Bodensee met bagagevervoer

Inhoudsopgave

Een fietsvakantie Bodensee met bagagevervoer is dé manier om het uitgestrekte meer te verkennen. Tijdens een Bodensee fietsvakantie met bagagevervoer geniet je zonder zware tassen van de mooiste plekken rond de Bodensee, waaronder:

  • Bloemeneiland Mainau
  • De gezellige Duitse stad Konstanz
  • Het Oostenrijkse Bregenz
  • Het Zwitserse Stein am Rhein
  • De oude keizerlijke stad Radolfzell

Hoe werkt een fietsvakantie Bodensee met bagagevervoer?

Bij een fietsvakantie Bodensee met bagagevervoer geef je je bagage ’s ochtends bij de receptie van het hotel af. Vervolgens heb je alle tijd om zonder zware spullen rond de Bodensee te fietsen. Als je ’s avonds bij het volgende hotel aankomt, staat je bagage netjes voor je klaar.

Hoe werkt een fietsvakantie Bodensee met bagagevervoer

E-bike fietsvakantie Bodensee met bagagevervoer

Voor echte recreanten is een E-bike fietsvakantie Bodensee met bagagevervoer een geschikte optie. Terwijl je bagage netjes, zorgvuldig en veilig wordt vervoerd, geniet je met elektrische ondersteuning van de mooiste fietsroutes. De geasfalteerde fietspaden in het gebied trakteren je diverse keren op prachtig uitzicht over de Bodensee.

Onze eigen ervaringen van fietsvakanties Bodensee met bagagevervoer

Zelf hebben we ook een fietsvakantie Bodensee met bagagevervoer gedaan. Het was een mooie ervaring.

Bezoek aan bloemeneiland Mainau

Het bezoek aan bloemeneiland Mainau was onvergetelijk. Mainau is een eiland dat op de grens van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland in de Bodensee ligt. De botanische tuinen, Paleis Mainau en het uitzicht over het water vonden we het mooiste.

Bezoek aan bloemeneiland Mainau tijdens fietsvakantie Bodensee met bagagevervoer

Fietsen langs middeleeuwse stadjes Konstanz, Stein am Rhein en Lindau

Langs de Bodensee fietsen is een groot plezier. Op de route kwamen we langs de middeleeuwse stadjes Konstanz, Stein am Rhein en Lindau. Met name de kleurig beschilderde vakwerkhuizen waren bijzonder.

Geweldig hotel met ontbijt

Zelf verbleven we in het luxe hotel Seegarten (Überlingen). We werden warm ontvangen en de kamers waren top. Vanuit het hotel – gelegen aan de Duitse noordoever – fiets je makkelijk naar Oostenrijk en Zwitserland. Vanuit het Oostenrijkse Bregenz steek je per veerboot het meer over om terug naar Überlingen te gaan. Na het laatste ontbijt eindigt ons avontuur met een lange treinreis naar huis.

Hotel Seegarten (Überlingen) tijdens fietsvakantie Bodensee met bagagevervoer

Bodensee fietsvakantie met bagagevervoer

Een fietsvakantie Bodensee met bagagevervoer is absoluut de moeite waard. Doordat je niet met je bagage hoeft te fietsen, kun je volop van het uitgestrekte meer genieten. Ook de middeleeuwse vakwerkhuizen, vele historische bezienswaardigheden en middeleeuwse stadjes zijn topattracties. We bevelen onderstaande georganiseerde fietsvakanties Bodensee met bagagevervoer aan:

Eigen-Wijze Reizen
Fitál

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs