Duitsland landkaart

Duitsland!

Fietshotels Duitsland

Fietsvriendelijk hotel in Duitsland

Inhoudsopgave

Een fietsvakantie in Duitsland staat garant voor prachtige fietstochten, ontspanning en mooi uitzicht. Als je je fietsreis zelfstandig boekt, moet je zelf hotels zoeken. Daarom helpen we je graag op weg met onze selectie beste fietshotels in Duitsland.

De beste fietshotels per deelstaat

We geven je een overzicht van de beste hotels voor fietsers per Duitse deelstaat.

Noordrijn-Westfalen

Rijnland-Palts

Hessen

Saarland

Baden-Württemberg

Beieren (Beieren)

Thüringen

Saksen (Sachsen)

Saksen-Anhalt

Brandenburg

Berlijn

Mecklenburg-Vorpommern

Sleeswijk-Holstein

Hamburg

Bremen

Nedersaksen (Niedersachsen)

Hoe selecteer je zelf een fietsvriendelijk hotel?

Als jouw gewenste locatie niet in bovenstaande lijst staat, kun je ook zelf een fietsvriendelijk hotel selecteren. We geven je zes tips.

1. Gebruik Booking

Gebruik de hotelzoeker van Booking.com voor het vinden van een comfortabel hotel. Bekijk de faciliteiten en lees de beoordelingen van andere reizigers. Als je op “Fiets” filtert, zie je alle beoordelingen rondom fietsen. Vaak geven mensen aan hoe ze het stallen van hun fiets hebben ervaren.

2. Kies een rustige ligging

Daarnaast is het ook aan te raden om een hotel te kiezen dat op een rustige locatie ligt. Je hoeft dan niet door een drukke stad te fietsen om er te komen. Ook zijn hotels buiten de stad doorgaans veiliger en goedkoper.

Kies fietshotels Duitsland met een rustige ligging

3. Dicht bij het openbaar vervoer

Ten derde is het handig als je hotel dicht bij het openbaar vervoer ligt. Op die manier kun je je directe omgeving verkennen en je fiets lekker in het hotel laten staan. Een locatie in de buurt van een bushalte of treinstation is ook handig voor de heen- of terugreis. Reis je met de auto? Kies dan een hotel met gratis parkeren.

4. Comfortabele kamers

Verder adviseren we om een hotel met comfortabele kamers te pakken. Na een fietsdag voel je je behoorlijk vermoeid, waardoor het heerlijk is om van een stukje comfort te genieten. Denk aan een warme douche, zachte bedden en voldoende ruimte.

Comfortabele hotelkamer na fietsdag

5. Fietsverhuur

Heb je geen zin om je eigen fiets vanuit Nederland te vervoeren? Dan kan het handig zijn om een hotel met fietsverhuur te kiezen. Dit kun je van tevoren boeken of ter plekke regelen. Houd wel rekening met de juiste maat en een geschikt bandenprofiel. Als je je eigen fiets niet bij je hebt, heb je bovendien meer vrijheid tijdens je reis. Zo kun je fietsen en wandelen afwisselen.

6. Inclusief ontbijt

Tijdens een fietsvakantie is het erg handig als ontbijt standaard bij de overnachting zit inbegrepen. Dit bespaart je niet alleen een hoop tijd en gedoe, maar zorgt er ook voor dat je vol energie aan je fietsdag begint. Vaak hebben dit soort hotels ook een restaurant voor lunch en diner.

Heerlijk ontbijt tijdens fietsvakantie Duitsland

Mooie fietstochten met je eigen fiets

Geschikt fietshotel gevonden? Dan is het tijd om lekker op pad te gaan. Duitsland bekijk je namelijk het beste per fiets. Wandel je ook graag? Fietsvakanties combineer je uitstekend met wandelreizen.

Prachtige fietstochten van hotel naar hotel

Veel mensen fietsen tijdens hun vakantie van hotel naar hotel. Op die manier leggen ze de langste fietsroutes af. Als je rekening houdt met een afstand van 50 kilometer per dag, leg je in een 8-daagse reis 400 kilometers af. Het is duidelijk dat je hiermee niet alleen de prachtige omgeving rondom het hotel verkent, maar ook de mooie bossen, rivieren en steden daarbuiten.

Fietshotels Duitsland

Als je je toplocatie eenmaal hebt gevonden, is het tijd om te genieten. Verzamel je fietskleding en stap lekker op de fiets. Vergeet niet om onderweg regelmatig tussenstops te nemen bij uitzichtpunten, historische monumenten of een gezellig terras.

Meer voorbereiding nodig? Bekijk onze 10 fietsvakantie Duitsland tips!

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs