Duitsland landkaart

Duitsland!

Fietscampings Duitsland; toplijst, voordelen en tips

Fietscampings Duitsland

Inhoudsopgave

Een goede fietscamping biedt een veilige en aangename plek om tijdens een fietsvakantie te overnachten. Ben je op zoek naar de beste fietscampings in Duitsland? In deze blog geven we je een overzicht.

Toplijst fietscampings Duitsland

Dit is onze toplijst van fietscampings per Duitse deelstaat.

Noordrijn-Westfalen

Rijnland-Palts

Hessen

Saarland

Baden-Württemberg

Beieren (Bayern)

Thüringen

Saksen (Sachsen)

Saksen-Anhalt

Brandenburg

Berlijn

Mecklenburg-Vorpommern

Sleeswijk-Holstein

Bremen

Wat is een fietscamping?

Een fietscamping is een camping die specifiek is afgestemd op de behoeften van fietsers. Het is op drie manieren onderscheidend ten opzichte van reguliere campings.

Faciliteiten op fietscampings Duitsland

Faciliteiten voor fietsers

Ten eerste biedt een fietscamping een handige faciliteiten voor fietsers, namelijk:

  • Veilige fietsenstalling
  • Reparatiemateriaal
  • Bandenpompen
  • Oplaadpunten voor E-bikes
  • Routekaarten
  • Schoonmaakspullen

Gunstige locatie

Daarnaast liggen fietscampings op gunstige locaties voor fietsers. In de directe omgeving vind je talloze fietspaden om te verkennen. De meeste fietscampings vind je op rustige plekken in de natuur. Denk bijvoorbeeld aan het Zwarte Woud of langs een van de Duitse rivieren.

Ontmoetingsplek voor fietsliefhebbers

Verder is een fietscamping de ideale locatie om andere fietsliefhebbers te ontmoeten. Na een heerlijke fietsdag kom je bij elkaar en praat je na over de mooie avonturen die je hebt beleefd. De gezamenlijke passie voor fietsen werkt ontzettend verbindend.

Ontmoetingsplek voor fietsliefhebbers

Hoe vind je zelf een goede fietscamping in Duitsland?

Als je een goede fietscamping zoekt, kun je het beste in onze toplijst kijken. Vind je hier niet wat je zoekt? Ga dan zelf op onderzoek uit. Dit zijn vijf stappen om een fietscamping te vinden.

1. Kies je gewenste locatie

De zoektocht naar een geschikte fietscamping in Duitsland begint met het kiezen van je gewenste locatie. Dat kan een bepaalde deelstaat zijn, maar ook een specifieke plaats.

2. Zoek via Google

De fietsexperts van fietsvakantie-europa.nl adviseren altijd om via Google te zoeken. Je vindt dan een duidelijk overzicht van de beschikbare opties.

3. Lees de voorwaarden

Heb je een camping op het oog? Het is altijd verstandig om de algemene voorwaarden zorgvuldig door te lezen. Vooral de tarieven, faciliteiten en regels op de camping zijn belangrijk.

4. Bekijk reviews

Ten vierde raden we aan om de reviews van andere gasten te bekijken. Op die manier krijg je een betrouwbaar beeld van de camping.

5. Tijd om te boeken!

Valt alles in de smaak? Wacht dan niet langer en maak direct een boeking. Zo weet je zeker dat je op jouw gewenste datum een plekje hebt!

Fietshotels in Duitsland

Hoewel fietscampings veel voordelen hebben, kiezen sommige fietsers toch liever voor een hotel. Daarom hebben we een overzicht van de beste fietshotels in Duitsland voor je gemaakt. Ze hebben stuk voor stuk een veilige fietsenstalling en comfortabele kamers. Ideaal om uit te rusten na een fietsdag.

Fietscampings in Duitsland

Fietscampings bieden een fijne overnachtingsplek voor meerdaagse fietsvakanties in Duitsland. Ze hebben handige faciliteiten en zijn een gezellige ontmoetingsplek voor fietsliefhebbers.

Druk bezig met voorbereiden? Bekijk onze 10 fietsvakantie Duitsland tips voor een geslaagd avontuur.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs