Duitsland landkaart

Duitsland!

Fietsvakantie Duitsland Elbe

Langs de Elbe fietsen in Duitsland

Inhoudsopgave

Een fietsvakantie langs de Elbe is een mooie ervaring. Op je gemak fiets je via de Elbe langs boeiende steden, bizarre rotsformaties en het Nationale Park Sächsische Schweiz. Het is geen wonder dat de Elberadweg langs de rivier een van de populairste fietsroutes in Duitsland is.

De mooiste georganiseerde fietsvakanties langs de Elbe

Bij een georganiseerde fietsreis zijn overnachtingen, ontbijt, bagagevervoer en fietsroutes inbegrepen. Dit zijn de twee mooiste fietsvakanties langs de Elbe.

Eigen-Wijze Reizen
Fitál

De hoogtepunten van een fietsvakantie langs de Elbe

Tijdens een fietsavontuur langs de Elbe kom je allerlei hoogtepunten tegen. Op je route passeer je steden, rotsen en een Nationaal Park.

Het oude centrum van Dresden

Dresden is een van de vele hoogtepunten die je langs de Elbe tegenkomt. De oude stad staat bekend om de Frauenkirche, Semperoper en talloze waterstroompjes door het centrum. Dresden is centraal gelegen in Saksen.

Frauenkirche Dresden

Bizarre rotsformaties

Als je langs de Elbe fietst, kom je enkele bizarre rotsformaties tegen. Een voorbeeld daarvan is het Elbsandsteingebirge. Deze regio ligt in de buurt van Dresden en is echt de moeite waard. Het mooiste uitzicht bewonder je vanaf de Basteibrug.

Nationaal Park Sächsische Schweiz

Ook Nationaal Park Sächsische Schweiz is een absolute aanrader tijdens je fietsvakantie langs de Elbe. Op locatie begrijp je direct waarom het onderdeel is van UNESCO Werelderfgoed. Het gebied kenmerkt zich door de ongerepte natuur, rotsen en bruggen. Ook Kuuroord Bad Schandau is een mooie toevoeging aan je fietsvakantie.

Kuuroord Bad Schandau

Elbe fietsen langs Dresden, Magdeburg en Hamburg

Onze eigen ervaring langs de Elbe begint in Dresden. Ons hotel ligt aan de prachtige oevers, waardoor we niet kunnen wachten om te beginnen. Verspreid over 8 dagen fietsen we via Magdeburg naar Hamburg.

Fietsvakantie Duitsland Elbe

Met onze eigen fiets is het volop genieten van de vlakke route. We zien honderden schepen voorbij komen, wat direct duidelijk maakt waarom dit een van de belangrijkste rivieren van Europa is. 502 kilometer in 8 dagen is behoorlijk uitdagend. Wil je de route in 5 of 6 dagen afleggen? Dan kun je beter met E-bike gaan.

Andere fietsvakanties langs Duitse rivieren

De Elbe is niet de enige Duitse rivier om tijdens een fietsreis van te genieten. De Moezel, Rijn, Lahn en Donau zijn ook uitermate geschikt voor een gezamenlijke of individuele fietsvakantie. Ze bieden allemaal indrukwekkende fietsroutes langs historische bezienswaardigheden, steden en mooie natuur.

Fietsvakantie Duitsland Elbe

Een fietsvakantie langs de Elbe is een mooi avontuur. Langs de rivier maak je interessante tussenstops en geniet je van de prachtige natuur.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs