Duitsland landkaart

Duitsland!

Fietsvakantie Duitsland eigen vervoer

Fietsvakantie Duitsland eigen vervoer

Inhoudsopgave

Een fietsvakantie in Duitsland met eigen vervoer reis je met je eigen auto naar het startpunt. Het heeft 3 belangrijke voordelen, namelijk:

  • Je bespaart geld
  • Je hebt meer vrijheid
  • Je hebt een auto bij je

Individuele fietsvakanties met eigen vervoer

Bij een individuele fietsvakantie met eigen vervoer reis je alleen of met je eigen gezelschap. Hierdoor hoef je je niet aan te passen aan mensen die je van tevoren niet kent. Ook kun je dan zonder problemen je reis aanpassen. Plan naar wens een rustdag in, maak leuke tussenstops en verken de mooiste plekken. Dit zijn de 3 mooiste bestemmingen voor een individuele fietsreis met eigen vervoer.

Individuele fietsvakantie Noord-Duitse kust; volop variatie

De Noord-Duitse kust staat bekend om de mooie badplaatsen, lange stranden en krijtrotsen. Het is een ideale bestemming voor een gevarieerde reis met eigen vervoer. Dit zijn 5 bezienswaardigheden om te bezoeken:

  • Wasserschloss Glücksburg
  • Auswandererhaus Bremerhaven
  • De Tuinen van Nedersaksen
  • De witte stranden van Rügen
  • De vuurtorens van Rügen
Rügen is ook goed geschikt voor een fietsvakantie vanuit standplaats.
Vuurtoren in Rügen

Individuele fietsvakantie Beieren; ontdek het afwisselende landschap

Ga je liever op individuele reis door het afwisselende landschap van Beieren? Het is een van de mooiste fietsvakanties in Duitsland waarbij je het glooiende landschap, de pittoreske dorpjes en de Duitse rivieren in het gebied verkent. Ga je met je eigen fiets of E-bike? Zorg er dan voor dat je banden geschikt zijn voor zowel asfalt als bospaden. Maak ook zeker een tussenstop in de Beierse hoofdstad München.

Individuele fietsvakantie Zwarte Woud

Ook het Zwarte Woud is een ideale bestemming voor je fietsvakantie. Het gebied is rijk aan dichte wouden, schaduwrijke bossen en prachtige steden. Een aantal routes leiden je langs burchten als Hohenzollern en Rötteln.

Hoe werkt een fietsvakantie met eigen vervoer?

Bij een fietsvakantie in Duitsland met eigen vervoer reis je zelf vanuit Nederland naar Duitsland en terug. Over het algemeen kiezen fietsers ervoor om dit per auto te doen, maar je kan natuurlijk ook het vliegtuig, de bus of de trein pakken. Hoe dan ook, regel je je vervoer zelf. Dat brengt extra voorbereiding met zich mee, maar het levert je ook veel op. Zo bespaart het je geld en levert het meer vrijheid op. Ga je met de auto? Dan heb je altijd een vervoermiddel bij je om op terug te vallen en kun je op elk gewenst moment naar een andere locatie rijden.

Fiets in de trein tijdens een fietsvakantie Duitsland eigen vervoer

Standplaats fietsvakantie met eigen vervoer

Bij een standplaats fietsvakantie verblijf je gedurende alle dagen in dezelfde accommodatie. Dat kan een hotel, B&B, vakantiehuis of camping zijn. Het voordeel? Je laat je bagage overdag lekker liggen, waardoor je volop van het fietsen geniet. Aan de andere kant ben je hierdoor wel aan een bepaald gebied gebonden. Je keert namelijk elke avond op dezelfde locatie terug. Toch biedt een standplaats fietsvakantie met eigen vervoer veel meer mogelijkheden dan een reguliere fietsreis vanuit standplaats. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om een of meerdere dagen een stuk met de auto te rijden en in een ander gebied te fietsen. Zo geniet je alsnog van veel verschillende fietsgebieden, zonder dat dit ten koste gaat van het gemak van een vaste plek.

Georganiseerde fietsvakantie met eigen vervoer

Je kunt een fietsvakantie met eigen vervoer zelf plannen of door een professionele reisaanbieder laten organiseren. Bij een zelf geplande reis heb je natuurlijk meer vrijheid, maar bij een georganiseerde vakantie weet je zeker dat je van de beste hotels, routes en activiteiten geniet. Kies je voor een georganiseerde trektocht? Dan is bagagevervoer standaard inbegrepen. Laat je auto lekker op de eerste locatie staan en geniet van een zorgeloze fietsvakantie.

De 2 mooiste verzorgde fietsvakanties Duitsland met eigen vervoer

Dit is onze top 2 georganiseerde fietsreizen in Duitsland met eigen vervoer.

Eigen-Wijze Reizen
Fitál

Wil je dat alles voor je geregeld wordt? Kies dan voor een volledig verzorgde fietsvakantie in Duitsland.

Fietsvakantie Duitsland met eigen vervoer

Een fietsvakantie in Duitsland met eigen vervoer biedt volop vrijheid. Per fiets ontdek je prachtige fietsroutes door natuurgebieden en historische steden. Wat dacht je van fietsvakanties langs de Duitse noordkust, de steden van Beieren of de bossen van het Zwarte Woud? Met de geselecteerde reizen van fietsvakantie-europa.nl wordt het een mooie fietsvakantie.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs