Duitsland landkaart

Duitsland!

Bergen fietsen Duitsland

Flinke beklimming in Duitsland

Inhoudsopgave

Duitsland is zeer geschikt voor bergfietsers. Het land kent enkele van de zwaarste beklimmingen van Europa. De volgende gebieden zijn zeer geschikt om op bergen te fietsen:

  • Beierse Alpen
  • Zwarte Woud
  • Eifel

Beierse Alpen

In de Beierse Alpen vind je de hoogste bergen van Duitsland. Het hoogste punt is de 2.962 meter hoogte van de Zugspitze. Ook de Hochwanner (2.744 hoogtemeters) en de Watzmann (2.713 hoogtemeters) zijn de moeite waard.

Bergen fietsen Duitsland; Beierse Alpen

De zwaarste beklimmingen van Duitsland

De Beierse Alpen behoren zonder twijfel tot de zwaarste beklimmingen in Duitsland. Met de aangelegde fietsroutes zijn ze zeer populair bij fietsers. Na een behoorlijke uitdaging geniet je van een prachtig uitzicht over het gebied. We adviseren om de beklimming met mountainbike of E-bike te doen.

Zwarte Woud

Ook in het Zwarte Woud is het volop genieten voor bergliefhebbers. De hoogste berg is de Feldberg op 1493 meter hoogte. Het is een mooie uitdaging voor bergfietsers.

Zwarte Woud fietsen

Leuke klimmetjes in het Zwarte Woud

Ook voor minder uitdagende fietstochten kun je in het zuiden van Duitsland terecht. Wat dacht je van een route naar de top van de Belchen of Hochblauen? Hoewel ze in kilometer niet zo lang zijn, maken de hoogtemeters ze alsnog een leuke uitdaging.

Eifel

De Eifel is met regelmaat het decor van evenementen voor fietsers. Het zeer populaire fietsgebied toont de meren, burchten en steden in het gebied. Een van de bekendste bezienswaardigheden is de Hohe Acht. Als hoogste punt van de Eifel geniet je op 747 meter boven zeeniveau van een adembenemend uitzicht. Ook de Wolfsschlucht en Eifelsteig staan garant voor leuke beklimmingen.

Eifel fietsen berg

Is bergen fietsen in Duitsland geschikt voor wielrenners?

Door de goed onderhouden fietspaden is bergen fietsen in Duitsland zeer geschikt voor wielrenners. Uiteraard is het wel van belang om een volledig geasfalteerde route te kiezen. Bospaden zijn natuurlijk niet geschikt voor wielrenfietsen. Wat dacht je van een lange tocht door de Alpen? Het “Rondje vanuit Röthenbach” is een populaire fietsroute. Met 106 km en 1.550 hoogtemeters is er genoeg te klimmen. De wielrenroute heeft een volledig geasfalteerd fietspad.

Toch liever vlak fietsen?

Begin je liever met vlakke fietsroutes? Met de Duitse Wadden en eiland Rügen heb je in het noorden van Duitsland genoeg mogelijkheden.

De Duitse Wadden

De Duitse Wadden zijn grotendeels vlak. Dat maakt het ideaal geschikt voor een ontspannende fietsvakantie met het gezin. Bij tegenwind heb je alsnog voldoende uitdaging.

Vlak fietsen op de Duitse wadden met het gezin

Eiland Rügen

Ook op eiland Rügen fiets je voornamelijk vlak. Het eiland biedt talloze fietsroutes langs de kust. Wil je toch de hoogte opzoeken? De hoogste top van Rügen is de Piekberg op 161 meter. Het is een leuke klim voor alle leeftijden.

Bergen fietsen in Duitsland

Duitsland biedt volop mogelijkheden voor mountainbikers of wielrenners die van klimmen houden. Vooral de Duitse Alpen, het Zwarte Woud en de Eifel zijn populair.

Klaar voor een fietsavontuur in Duitsland? Bekijk onze 10 fietsvakantie tips!

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs