Duitsland landkaart

Duitsland!

5-daagse fietsvakantie Duitsland; tips en bestemmingen

5-daagse fietsvakantie Duitsland

Inhoudsopgave

Een 5-daagse fietsvakantie in Duitsland is ideaal om een midweek te genieten. Vanuit Nederland hoef je niet ver te reizen om volop het vakantiegevoel te ervaren. In Duitsland geniet je onder andere van zachtglooiende heuvels, rustieke dorpen en vele kastelen. In deze blog ontdek je:

  • Hoe een 5-daagse fietsvakantie werkt
  • De mooiste bestemmingen voor een fietsvakantie van 5 dagen in Duitsland
  • Verzorgde 5-daagse fietsvakanties in Duitsland

Hoe werkt een 5-daagse fietsvakantie Duitsland?

Bij een 5-daagse fietsvakantie in Duitsland heb je vijf fietsdagen, waarvan drie volle dagen en twee halve dagen. Je verblijft in totaal vier nachten bij één of meerdere hotels. Een korte fietsvakantie als deze kost je relatief weinig geld en vrije dagen. We weten uit ervaring dat veel fietsers het als midweek weg doen, maar je kunt natuurlijk ook in het weekend gaan.

5 dagen fietsen van hotel naar hotel

Als je voor een 5-daagse fietsvakantie van hotel naar hotel kiest, slaap je elke nacht op een nieuwe locatie. Hierdoor zie je veel verschillende gebieden van Duitsland. 5 dagen is voor de meeste fietsers lang genoeg om ruim 200 kilometer af te leggen. Bij een trektocht als deze moet je wel steeds je bagage meenemen, waardoor veel fietsers met een E-bike gaan.

5-daagse fietsvakantie Duitsland met E-bike

5 dagen fietsen vanuit standplaats

Het is ook mogelijk om 5 dagen vanuit een vaste standplaats te fietsen. Je bent dan aan één vaste locatie gebonden, maar het zorgt er wel voor dat je de directe omgeving goed kunt verkennen. Ook kun je je bagage overdag lekker in het hotel laten liggen. Dat is nog eens licht en vrij fietsen!

5-daagse fietsvakantie Duitsland; de mooiste bestemmingen

Dit is onze top 2 bestemmingen voor een 5-daagse fietsvakantie in Duitsland.

Billerbeck (Münsterland)

Op een klein uurtje (54 km) rijden van Enschede ligt het Duitse Billerbeck. Deze stad – bekend van het historische centrum – is de ideale standplaats om Münsterland te verkennen. Vanuit Billerbeck fiets je over aangename fietspaden langs beken, weilanden en zonnebloemvelden. Plaatsen als Coesfeld, Burgsteinfurt en de mooie stad Münster liggen allemaal op fietsafstand.

Aangename fietspaden in het Münsterland

Eifel

De Duitse Eifel behoort tot de mooiste fietsgebieden in Duitsland. De regio heeft een uitgebreid fietsroutenetwerk waarmee je eenvoudig langs kastelen, rivieren en middeleeuwse stadjes navigeert. Het gebied ligt op een kleine twee uur (146 km) rijden van Maastricht, wat het goed geschikt maakt voor een korte fietsvakantie.

Verzorgde fietsvakantie Duitsland van 5 dagen

Bij een verzorgde fietsvakantie neemt een ervaren reisaanbieder alle ongemakken voor je weg. Bagagevervoer, de beste hotels met ontbijt en de mooiste fietsroutes worden allemaal voor je geregeld. Hierdoor geniet je vrij en zorgeloos van een mooie fietsvakantie. We kunnen onderstaande fietsvakanties sterk aanbevelen:

Eigen-Wijze Reizen
Fitál

Fietsvakantie Duitsland 5 dagen

Een 5-daagse fietsvakantie in Duitsland is voor meerdere doelen geschikt. Dat maakt het een populaire vakantievorm bij zowel recreatieve fietsers als avonturiers. Je kunt kiezen voor rustige trektochten langs Duitse rivieren, een culturele verkenning of heuvelachtige tocht door dichte wouden.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs