Duitsland landkaart

Duitsland!

4-daagse fietsvakantie Duitsland; opties, bestemmingen en aanbieders

4-daagse fietsvakantie Duitsland

Inhoudsopgave

Een fietsvakantie in Duitsland van 4 dagen is een mooi avontuur. Op je eigen tempo fiets je langs historische stadjes, pittoreske dorpjes en een schitterende omgeving. In deze blog ontdek je:

  • De verschillende opties voor een 4-daagse fietsvakantie in Duitsland
  • De mooiste bestemmingen
  • Georganiseerde 4-daagse fietsvakanties in Duitsland

Fietsvakantie Duitsland 4 dagen; trektocht of standplaats?

Een 4-daagse fietsvakantie in Duitsland is mogelijk als trektocht en vanuit standplaats.

4-daagse trektocht

Bij een trektocht overnacht je elke nacht bij een ander hotel. Hierdoor leg je hemelsbreed veel kilometers af en zie je veel verschillende gebieden. Houd er wel rekening mee dat je bagage ook mee moet naar het volgende hotel.

4-daagse trektocht van hotel naar hotel in Duitsland

4 dagen vanuit standplaats

Bij een standplaats fietsvakantie in Duitsland overnacht je alle nachten in hetzelfde hotel. We adviseren om een comfortabel hotel te kiezen, zodat je de volgende dag weer volop energie hebt. Een standplaats fietsvakantie is ideaal om een goede indruk van de directe omgeving te krijgen. Ondertussen kun je je bagage lekker op de hotelkamer laten liggen.

De mooiste bestemmingen voor een 4-daagse fietsvakantie in Duitsland

Dit zijn de twee mooiste bestemmingen voor een fietsvakantie in Duitsland van 4 dagen.

Münster; omringd door historische stadjes, pittoreske dorpjes en kleine rivieren

Münster is een topbestemming voor een 4-daagse reis. De stad ligt op slechts 68,8 km rijden van Enschede, maar toch ervaar je volop het vakantiegevoel. Münster staat bekend om de historische binnenstad, Friedenssaal en zuurdesembrood. Ook in de omgeving van Münster is genoeg te zien. De fietspaden leiden je langs diverse historische stadjes, pittoreske dorpjes en kleine rivieren.

Langs de Moezel fietsen; uitstekende fietspaden, steile wijngaarden en historische kastelen

Ook een fietsvakantie langs de Moezel is een goede optie voor 4 dagen. Langs de rivier geniet je van uitstekende fietspaden, steile wijngaarden en historische kastelen. Vanuit Maastricht is het 186 km rijden naar Koblenz, waar de Moezel uitmondt in de Rijn.

Georganiseerde 4-daagse fietsvakanties in Duitsland

Heb je geen zin om alles zelf uit te zoeken? Kijk dan of een georganiseerde fietsvakantie van 4 dagen wat voor je is. Hierbij zorgt een professionele reisorganisatie voor het bagagevervoer, hotelovernachtingen en de mooiste fietsroutes. We bevelen onderstaande reizen aan.

Eigen-Wijze Reizen
Fitál

Fietsvakantie Duitsland 4 dagen

Tijdens een fietsvakantie in Duitsland van 4 dagen geniet je van prachtige steden, natuur en bezienswaardigheden. Je bent maar een paar dagen van huis, waardoor het je niet veel geld en vrije dagen kost. Veel mensen maken er daarom een lang fietsweekend van.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs