Duitsland landkaart

Duitsland!

Fietsvakantie Duitsland

Een fietsvakantie in Duitsland is een mooie ervaring. Fiets door schilderachtige dorpjes of ontdek het afwisselende landschap in Duitsland. Op deze pagina ontdek je alles wat je voor je fietsvakantie moet weten. We behandelen verschillende soorten vakanties, fietsroutes en de mooiste fietsgebieden.

Fietsvakantie Duitsland

Verschillende soorten fietsvakanties

Fietsvakanties in Duitsland zijn op meerdere manieren mogelijk. We zetten drie verschillende soorten fietsvakanties in Duitsland voor je op een rij.

Individuele fietsvakanties Duitsland

Tijdens een individuele fietsvakantie leg je op je eigen tempo de mooiste fietsroutes af. Fiets bijvoorbeeld over het fietspad langs de Moezel of ontdek de prachtige steden in Beieren.

Standplaats fietsvakantie Duitsland

Fiets je liever vanuit standplaats? Ook dan is een onvergetelijke fietsvakantie mogelijk. Verblijf bijvoorbeeld in het Mecklenburgse merengebied of ontdek de steile beklimmingen van de Alpen.

Georganiseerde fietsvakanties Duitsland

Bij een georganiseerde fietsreis is bagagevervoer inbegrepen. Hierdoor geniet je volop van de prachtige omgeving, zonder dat je met je spullen moet sjouwen.

Populairste fietsroutes in Duitsland

Duitsland kenmerkt zich door een afwisselend landschap van rivieren, bergen en historische steden. Dit zijn de drie mooiste fietsroutes in Duitsland.

1. Langs de Moezel

Tijdens de fietsroute langs de Moezel ontdek je de beroemde wijngaarden in het gebied. Of je nu in de omgeving van Cochem of Trier fietst, langs de Moezel is het voor jong en oud genieten. Neem gerust een hotel in een van de pittoreske dorpjes en ervaar de Duitse gründlichkeit met een heerlijke nip wijn.

Langs de Moezel

2. De Beierse Alpen

De Beierse Alpen staan garant voor enkele prachtige fietsroutes. In een uitdagende tocht ontdek je de mooiste landschappen. We adviseren om met e bike te gaan. Zo weet je zeker dat je een mooie fietsvakantie tegemoet gaat.

3. Bodensee

Ook voor een fietsvakantie langs de Bodensee is Duitsland geschikt. Ontdek de talloze kastelen, heuvels en mooie oevers. De echte fietsliefhebbers kunnen een route door Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk overwegen.

De mooiste fietsgebieden in Duitsland

Met ruim 75.000 kilometer aan fietspaden is er genoeg te fietsen in Duitsland. We zetten de drie mooiste fietsgebieden voor je op een rij.

1. Spreewald

Het glooiende landschap in het Spreewald is ideaal voor een fietsvakantie met het hele gezin. Bovendien ligt het in de buurt van Berlijn. Combineer de rust van de natuur dus gerust met de historie van de Berlijnse muur.

Fietsen door Spreewald

2. Eifel

In het gebied van de Eifel vind je meerdere fietsroutes langs Duitse rivieren, meren en kastelen. Het gebied grenst aan België en Luxemburg, waardoor het perfect bij een trektocht door Europa past.

3. Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is een waar paradijs voor fietsers. Verken op je eigen tempo de talloze bossen en meren. Daarnaast staat het gebied ook bekend om de lokale cultuur, waarvan de koekoeksklokken en Schwarzwalder Kirsch twee voorbeelden zijn.

Een onvergetelijke fietsvakantie in Duitsland

Duitsland beleef je pas echt op de fiets. Dit is waarom je niet langer moet wachten.

Fiets langs schilderachtige dorpjes

Tijdens een fietsvakantie langs schilderachtige dorpjes ontdek je de vakwerkhuizen, cultuur en architectuur in Duitsland. Het is een aangename afwisseling van fietsen en verdiepen.

Duik in de historie van kastelen

Altijd al benieuwd geweest naar de geschiedenis van kastelen? Burg Eltz en Neuschwanstein zijn toegankelijk voor een bezoek. Ook Trier is een bezoek waard voor liefhebbers van historie. De oudste stad van Duitsland is zelfs onderdeel van het UNESCO werelderfgoed.

Neuschwanstein

Kom tot rust langs de rivieren

Ga fietsen langs de Moezel, Rijn of Donau en ervaar de rust. Voor ultieme ontspanning kun je het beste met een e bike gaan. De meeste fietsvakanties bieden de mogelijkheid tot fietsverhuur.

Fietsvakantie Duitsland blogs