Fietsvakantie Drenthe logo

Genieten in Drenthe!

Fietsvakantie Drenthe

Lijkt het je ook zo mooi om Drenthe per fiets te ontdekken? De provincie is hiervoor uitstekend geschikt. Geniet op je eigen tempo van de hunebedden, zandduinen, heidevelden, bossen en veengebieden. Het is een unieke fietsvakantie in Nederland!

Fietsen door de natuur in Drenthe

Drenthe beschikt over ruim tweeduizend kilometer aan fietspaden, verdeeld over diverse routes. Wat dacht je van een tocht door het Dwingelderveld? Of door de Nationale Parken Drentsche Aa en Drents Friese Wold? Het zijn stuk voor stuk prachtige fietsroutes door de Drentse natuur. Het is duidelijk dat je hier snel tot rust komt.

Wil je het echt goed aanpakken? Vergeet dan niet om je eigen lunchpakket mee te nemen tijdens het fietsen. Zo kun je midden in de natuur heerlijk picknicken.

Fietsvakantie Drenthe

Fiets langs de prehistorische hunebedden

Tijdens een fietsvakantie in Drenthe kunnen de hunebedden niet aan je voorbij gaan. Je vindt er 57 in de provincie. Maar liefst 47 daarvan zijn te vinden langs de Hunebed Highway. Deze route is zeer populair bij fietsers. Hunebedden zijn namelijk een van de oudste Nederlandse monumenten. Ze zijn gemaakt van zwerfkeien uit de IJstijd.

Bij een groot deel van de georganiseerde fietsvakanties in Drenthe kom je ook langs het Hunebedcentrum. In dit erfgoedmuseum in Borger ga je met verschillende exposities en verhalen terug naar de oertijd. Ook het grootste hunebed van Nederland wordt hier tentoongesteld. Het is een ideale tussenstop tijdens je fietsvakantie.

Fietsvakantie Drenthe van hotel naar hotel

Een fietsvakantie van hotel naar hotel is ideaal om zorgeloos te genieten van de hoogtepunten van Drenthe. Kies je voor een compleet verzorgde reis? Dan zijn ook de routes, bagagevervoer en eventuele activiteiten inbegrepen. Over het algemeen is de dagelijkse fietsafstand tussen de 40 en 60 kilometer. Het aanbod fietsvakanties in Drenthe is behoorlijk veelzijdig. Hierdoor kies je de reis die het beste bij je persoonlijke wensen past. Tijd om heerlijk te genieten!

Meerdaagse fietsvakantie vanuit standplaats in Drenthe

Ben je op zoek naar een fietsvakantie vanuit één hotel? Dat is een goede keuze die veel rust oplevert. Je hoeft dan namelijk niet steeds je spullen in- en uit te pakken om te laten vervoeren. Ook bepaal je met een fietsvakantie vanuit standplaats zelf je rustdagen. Je ontvangt wel dagelijks een nieuwe route, maar hoeft deze niet te volgen.

Fietsvakantie blogs