Denemarken kaart

Ervaar de Deense rust!

Met de fiets naar Kopenhagen; een grote aanrader

Met de fiets naar Kopenhagen

Inhoudsopgave

Overweeg je om met de fiets naar Kopenhagen te gaan? Het is een mooi avontuur voor elke fietsliefhebber. De stad is zeer goed op fietsers afgestemd en de omgeving biedt ook genoeg moois. In deze blog delen vijf waardevolle inzichten die we tijdens ons fietsavontuur naar Kopenhagen hebben opgedaan, namelijk:

  • Een fietsvriendelijke stad
  • Je kijkt je ogen uit
  • Prachtige ligging
  • Dagje Malmö (Zweden)
  • De omgeving van Kopenhagen

Zeer fietsvriendelijk

Om te beginnen is Kopenhagen een zeer fietsvriendelijke stad. Dat wil zeggen dat je je er als fietsers op veilige en aangename wijze voortbeweegt. De volgende aspecten dragen daaraan bij:

  • Een uitgebreid netwerk van fietsroutes waarmee je eenvoudig naar de bezienswaardigheden navigeert.
  • Voornamelijk vlakke paden die voor elk fietsniveau geschikt zijn.
  • Veel lokale fietsers, waardoor je je volledig onderdompelt in de Deense cultuur.
  • De fietspaden zijn door de hele stad in uitstekende conditie.
  • De speciale bruggen, voorsorteervakken en stallingen voor fietsers maken je ervaring compleet.
Kopenhagen is fietsvriendelijk

Je kijkt je ogen uit

Kopenhagen is een stuk waar je je ogen uitkijkt. De stad staat bekend om diverse bezienswaardigheden, waaronder de Tivoli Tuinen (pretpark), Frederiks Kirke (kerk) en The Black Diamond (bijzonder gebouw). Deze variatie maakt Kopenhagen zeer geschikt voor een fietsvakantie in groep. Er is voor ieder wat wils!

Prachtige ligging

De stad heeft een prachtige ligging aan de Sont (Øresund). Dat is het water dat Denemarken en Zweden van elkaar scheidt. We weten uit ervaring dat dit prachtige uitzichten oplevert. Ook in de binnenstad zijn diverse wateren te vinden. Dit past goed bij het maritieme karakter van de stad.

Prachtig uitzicht Kopenhagen kust

Dagje Malmö (Zweden)

Vanuit Kopenhagen reis je in een klein uur met de bus naar Malmö. Met de trein is het zelfs maar 39 minuten. Dit geeft een extra element aan je fietsavontuur. Zelf hebben we dit ook gedaan en we zijn blij dat we deze moderne stad hebben gezien. Malmö was niet zo fietsvriendelijk als Kopenhagen, maar voldeed nog steeds ruim aan onze wensen.

De omgeving van Kopenhagen

Onze ervaring is dat je je in Kopenhagen zeker twee tot drie dagen kan vermaken op de fiets. Ben je toe aan iets anders? Maak dan eens een fietsronde in de omgeving van Kopenhagen. Als je zuidwaarts gaat, fiets je langs de stranden en stadjes aan de Baai van Køge. Het gebied is behoorlijk populair bij badgasten en watersporters. Ga je liever noordwaarts vanuit Kopenhagen? Dan fiets je over het laatste stuk van de Deense Oostzeeroute. Na 44,4 km kom je aan in Helsingør.

De Baai van Køge

Naar Kopenhagen fietsen

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om vanaf een andere bestemming naar Kopenhagen te fietsen. Begin bijvoorbeeld in Flensburg (Duitsland), Hamburg (Duitsland) of Berlijn (Duitsland). Je ervaart dan met eigen ogen hoe het Noord-Duitse landschap overgaat in de Deense fjorden, stranden en weilanden. Voor een kortere fietstocht naar Kopenhagen kun je ook in Odense (Denemarken) starten.

Georganiseerde fietsreizen

Naar Kopenhagen fietsen kan zelfstandig of georganiseerd. Bij een zelfstandige fietsvakantie regel je hotels, routes en bagagevervoer zelf, terwijl je bij een georganiseerde reis volledig wordt ontzorgd. Onze geselecteerde reisaanbieders hebben stuk voor stuk hun betrouwbaarheid bewezen. We bevelen onderstaande reizen aan:

Eigen-Wijze Reizen
Fietsrelax

Met de fiets naar Kopenhagen

Naar Kopenhagen fietsen is een grote aanrader. De stad zelf is fietsvriendelijk, gunstig gelegen en rijk aan mooie bezienswaardigheden. Ook de fietstocht ernaartoe is de moeite waard. Of je nu vanuit Duitsland of Denemarken vertrekt, het Deense landschap blijft je nog lang bij. 

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs