Denemarken kaart

Ervaar de Deense rust!

Onze drie mooiste fietsvakantie Denemarken ervaringen

Fietsvakantie Denemarken ervaringen

Inhoudsopgave

Een fietsvakantie in Denemarken staat altijd hoog op onze lijst. Het land biedt een aangename variatie van rustige natuur en mooie steden. Ook zijn de fietspaden door het hele land goed onderhouden, wat natuurlijk bijdraagt aan een positieve ervaring. In deze blog delen we onze drie mooiste fietsvakantie Denemarken ervaringen met je:

  1. De rust van Noord-Jutland
  2. Kopenhagen was prachtig op de fiets
  3. Fietsen rondom Isefjord

1. De rust van Noord-Jutland

Heb je behoefte aan rust en stilte? Dan moet je in Noord-Jutland zijn. Geloof ons, we hebben zelden door zo’n rustig gebied gefietst. Kilometers lang zie je niets anders dan uitgestrekte weilanden, grazende koeien en bossen. Toch waren de fietspaden de hele tocht in goede conditie. Als je ook in Noord-Jutland gaat fietsen, is het belangrijk om voldoende eten en drinken mee te nemen. Je verbruikt veel energie en je komt maar zelden een supermarkt tegen. Ook raden we aan om in de maanden juni tot en met augustus te gaan. In deze maanden geniet je van aangename temperaturen (+/- 20 graden Celsius) en lange dagen (17-18 zonuren per dag).

2. Kopenhagen was prachtig op de fiets

Ook ons fietsavontuur in Kopenhagen staat zonder twijfel in onze top drie. Een Europese hoofdstad bezoeken was zelden zo aangenaam en veilig op de fiets. Je hebt zelfs speciale bruggen die alleen voor fietsers bestemd zijn. Verder blijven de bezienswaardigheden ons ook zeker bij, waaronder:

  • Nyhavn (Huizen, restaurants en cafés langs het water)
  • Tivoli Tuinen (Pretpark)
  • Rundetaarn (Ronde Toren)
  • Rosenborg Slot (kasteel)
Rosenborg slot tijdens fietstocht door Kopenhagen

3. Fietsen rondom Isefjord

Denemarken staat wereldwijd bekend om de talloze fjorden. Isefjord – een van de grootste fjorden in het land – is uitstekend geschikt voor een avontuurlijke fietstocht. Met een lengte van 137 kilometer was het een pittige route die we over twee dagen moesten verspreiden. Op de tweede dag hadden we veel tegenwind, wat het extra zwaar maakte. Toch was het allemaal de moeite waard. We hebben volop van het uitzicht en de goede fietspaden genoten. Ook de verschillende plaatsen rondom Isefjord bevielen ons goed. Ze hebben een uniek karakter en je kunt er heerlijk lunchen.

Fietsvakantie Denemarken ervaringen

Al met al waren onze fietsvakanties in Denemarken absoluut de moeite waard en we raden het elke fietsliefhebber aan. Bereid je wel goed voor op harde wind in de kustgebieden.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs