Denemarken kaart

Ervaar de Deense rust!

Fietsvakantie Denemarken op eiland Funen

Fietsvakantie Denemarken Funen

Inhoudsopgave

Een fietsvakantie op eiland Funen (Fyn) is een geweldige manier om Denemarken te verkennen. Op je eigen gemak verken je de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder:

  • De Zuid-Funense Archipel (Ærø)
  • Odense; de derde stad van Denemarken
  • De pittoreske plaatsen Svendborg, Faaborg en Middelfart
  • Slot Egeskov; een waterburcht uit de renaissance
  • De fjorden, stranden en havenstadjes langs de kust

Handige tips voor je fietsreis op Funen

Tijdens onze eigen fietservaringen op Funen hebben we een aantal belangrijke lessen geleerd. Om je zo goed mogelijk op je reis voor te bereiden, geven we je drie handige tips.

Fietsverhuur

Denemarken is een van de meest fietsvriendelijke landen in Europa. Dat merk je niet alleen aan de fietspaden en duidelijke routes, maar ook het fietsverhuur is goed geregeld. Zelf hebben we dit bij Hjemstavnsgårdens Camping  gedaan. Voor een respectievelijk bedrag van 330 DKK (45,20 euro) hadden we de hele week een goede fiets tot onze beschikking. Als je op georganiseerde fietsvakantie naar Funen gaat, kun je ook een fiets bij je reisorganisatie huren. Daarnaast bieden hotels vaak ook fietsverhuur aan.

Houd rekening met harde wind

Een andere les van ons Deense avontuur was de harde wind waar we enkele dagen mee te maken hadden. Het eiland ligt grotendeels aan de kust, waardoor het hard kan waaien. Bij wind in de rug is dat natuurlijk geen probleem, maar bij wind tegen is het behoorlijk zwaar. Ook zijwind kan verraderlijk zijn. We verloren meerdere keren onze balans. Daarom adviseren we onze lezers altijd om bij een windkracht van 5 (29-38 km/u) en hoger niet op de fiets te stappen. Kijk de avond van tevoren dus goed naar de lokale voorspellingen.

Harde wind langs de kust van Funen

Neem eten en drinken mee

Sommige delen van Funen zijn behoorlijk rustig, waardoor je vaak tientallen kilometers zonder supermarkt moet doen. Het is dus altijd verstandig om voldoende eten en drinken bij je te hebben. Neem bijvoorbeeld noten, energierepen of fruit mee. Dit geeft je een extra energieboost tijdens het fietsen. Denk ook aan voldoende water, want je verliest doorgaans 0,5 tot 1 liter vocht per uur tijdens het fietsen.

Georganiseerde fietsvakantie Funen

Heb je geen zin om je fietsvakantie zelf te plannen? Laat je dan ontzorgen door een professionele reisorganisatie. Je betaalt eenmalig een bedrag voor alle hotels, ontbijt, routes en bagagevervoer. Zo geniet je zorgeloos van een prachtig fietsavontuur op het Deense eiland. Onderstaande trektocht van Eigen-Wijze Reizen is een grote aanrader:

Eigen-Wijze Reizen

Fietsvakantie Denemarken Funen

Een fietsvakantie op het Deense eiland Funen biedt ontspanning, avontuur en bijzondere bezienswaardigheden. Bovendien is de fietsverhuur goed geregeld op het eiland. Houd wel rekening met harde wind als je langs de kust fietst. Als je geen zin hebt om alles zelf uit te zoeken, kun je ook voor de georganiseerde fietsvakantie van Eigen-Wijze Reizen kiezen.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs