Denemarken kaart

Ervaar de Deense rust!

Fietsvakantie Denemarken

Heb je behoefte aan rust, stilte en ontspanning? Ga dan op fietsvakantie in Denemarken. Het land staat bekend om de vlakke landschappen, prachtige kustlijnen en goed onderhouden fietspaden. Op deze pagina ontdek je alles wat belangrijk is!

Genieten tijdens fietsvakantie Denemarken

Waarom op fietsvakantie in Denemarken?

Een fietsreis in Denemarken is om verschillende redenen interessant. Dit zijn de vijf belangrijkste redenen om voor het land te kiezen:

  1. Geweldige fietspaden. Denemarken heeft een van de beste fietspaden in Europa. Het asfalt is goed onderhouden en de routes zijn duidelijk weergegeven. Op de fiets ontdek je de verste uithoeken van het land.
  2. Grotendeels vlak. Het vlakke landschap maakt Denemarken een geschikte bestemming voor vrijwel elk fietsniveau. Het maakt niet uit of je een beginnende of ervaren fietser bent. 
  3. Mooie natuur. De Deense natuur is werkelijk prachtig. Geloof ons, de kustlijnen, weilanden en bossen blijven je nog lang bij. Wat een rust!
  4. Milieuvriendelijk. Een fietsvakantie is een zeer milieuvriendelijke manier van reizen. Zonder auto verken je de mooiste gebieden.
  5. Volop variatie. Aan variatie is geen gebrek in Denemarken. Tijdens een fietsreis ervaar je de steden, natuur, cultuur en historie in het land.

Mooiste fietsroutes Denemarken

Een fietsvakantie in Denemarken is nog mooier over de mooiste fietsroutes. Dit zijn de top vijf mooiste fietsroutes in Denemarken:

  1. Eiland Funen (660 km)
  2. De Oostzeeroute (820 km)
  3. Met de fiets door Kopenhagen (26,4 km)
  4. Isefjord route (137 km)
  5. Hoogtepunten van Jutland (900 km)

Fietsvakantie Denemarken met bagagevervoer

Bij een fietsvakantie in Denemarken met bagagevervoer worden alle ongemakken voor je weggenomen. Hierbij zorgt een ervaren reisorganisatie voor het bagagevervoer, hotels en de mooiste fietsroutes.

Fietsvakantie Denemarken blogs