België logo

Ontdek de mooiste plekken in België!

Fietsvakantie Vlaanderen

Fietsen in Vlaanderen

Inhoudsopgave

Een fietsvakantie in Vlaanderen staat garant voor gezellige steden, dichte bossen en historische monumenten. Begin bijvoorbeeld in Antwerpen en fiets elke dag naar het volgende hotel. Als je uiteindelijk aan de Belgische kust in West-Vlaanderen arriveert, kijk je terug op een veelzijdige reis. In deze blog ontdek je alles wat belangrijk is, namelijk:

  • De vier mooiste fietsroutes in Vlaanderen
  • Drie bestemmingen die je niet mag missen
  • Georganiseerde fietsvakanties in Vlaanderen

De vier mooiste fietsroutes in Vlaanderen

Vlaanderen heeft enkele prachtige fietsroutes die we stuk voor stuk aanbevelen. We geven je een overzicht van de vier mooiste routes.

Verken de dichte bossen in het Zoniënwoud

Het Zoniënwoud – een dicht bos in de buurt van Brussel – leent zich ideaal voor een avontuurlijke fietstocht door de natuur. Het gebied is rijke aan goed onderhouden fietspaden waar je als fietser dankbaar gebruik van maakt. Onderweg kom je diverse bankjes en informatieborden tegen.

Ervaar de gezellige steden Gent, Brugge en Knokke

Houd je meer van de stad? Fiets dan lekker van stad naar stad. Op die manier zie je veel van het land en kun je verschillende steden en culturen met elkaar vergelijken. Veel fietsers kiezen voor de route langs Gent, Brugge en Knokke.

Bezoek aan Brugge tijdens fietsvakantie België Vlaanderen

Fiets door het gezellige centrum van Antwerpen

Ook in Antwerpen kun je goed fietsen. Sterker nog, per fiets kun je de grote stad in relatief korte tijd verkennen. Begin bijvoorbeeld in de buitenwijken en verplaats jezelf langzaam naar het gezellige centrum. Op die manier krijg je een compleet beeld van de stad.

Langs de kust van West-Vlaanderen

Ook een fietsroute langs de kust van West-Vlaanderen mag tijdens een fietsvakantie in Vlaanderen niet ontbreken. De lange stranden, vuurtorens en badplaatsen bieden genoeg te kijken. Houd er wel rekening mee dat het hard kan waaien langs de kust. Bij wind tegen is een E-bike aan te raden. Verder vind je langs de route prima hotels om je avontuur over meerdere dagen te verspreiden.

Drie bestemmingen die je niet mag missen in Vlaanderen

Hoewel de ideale fietsvakantie in Vlaanderen voor iedereen anders is, zijn er drie bestemmingen die je wat ons betreft echt niet mag missen, namelijk:

  • Gent: deze stad staat niet alleen bekend om het historisch centrum, maar ook om het bourgondische leven. Vooral Gents stoofvlees vonden we de moeite waard!
  • Het Brugse Ommeland: dit natuurgebied rondom Brugge is ideaal om de drukte van de stad af te wisselen met rustige natuur. Het gebied staat bekend om de polders en abdijen.
  • Knokke: tijdens een rondrit Knokke ervaar je zelf wat deze badplaats zo populair maakt. Bovendien kun je langs het strand prachtig fietsen.

Georganiseerde fietsvakanties in Vlaanderen

Weet je niet waar je moet beginnen bij het plannen van je reis? Kies dan voor een georganiseerde fietsvakantie in Vlaanderen. Hierbij zijn hotels, ontbijt, fietsroutes en bagagevervoer inbegrepen, waardoor je optimaal van het fietsen geniet. Op basis van eigen ervaringen kunnen we onderstaande reizen absoluut aanbevelen:

Eigen-Wijze Reizen
Fitál

Fietsvakantie in Vlaanderen

Een fietsvakantie in Vlaanderen is heerlijk genieten. Je hoeft niet ver te reizen om toch het vakantiegevoel te ervaren. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, kun je de bossen, kustlijn en/of steden in het Vlaams gewest per fiets verkennen. 

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs