België logo

Ontdek de mooiste plekken in België!

Fietsvakantie België met bagagevervoer

Fietsvakantie België met bagagevervoer

Inhoudsopgave

Bij fietsvakantie in België met bagagevervoer geniet je ontspannen van de mooiste fietsroutes. Aangezien je bagage door de reisorganisatie wordt vervoerd, kun je lekker licht en vrij fietsen. In deze blog ontdek je alles wat belangrijk is voor een fietsvakantie in België met bagagevervoer, namelijk:

  • Hoe een fietsvakantie met bagagevervoer werkt
  • De mooiste bestemmingen
  • De top 3 georganiseerde fietsvakanties België met bagagevervoer

Hoe werkt een fietsvakantie met bagagevervoer?

Bij een fietsvakantie met bagagevervoer wordt je bagage elke dag naar een nieuwe accommodatie vervoerd. Hierdoor fiets je op je gemak van hotel naar hotel, zonder dat je met al je spullen moet slepen. Het is de ideale reisvorm om veel van België te zien. Doordat je van hotel naar hotel fietst, leg je hemelsbreed veel kilometers af.

De mooiste bestemmingen voor een fietsvakantie in België met bagagevervoer

In België fietsen met bagagevervoer kan op meerdere bestemmingen. Dit zijn volgens ons de drie mooiste plekken.

De dichte bossen van de Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen zijn een van de mooiste bestemmingen voor een fietsvakantie met bagagevervoer. Het gebied is rijk aan dichte bossen, wat het vooral geschikt maakt voor mountainbikers. Toch biedt het uitgebreide netwerk van fietspaden ook mogelijkheden voor reguliere fietsers. Vergeet ook zeker niet om plaatsen als Durbuy, Spa en Dinant aan je routeplanning toe te voegen.

Fietsbezoek Durbuy

Ontdek historische steden in Vlaanderen

Voor liefhebbers van historie heeft Vlaanderen veel te bieden. Plaatsen als Roeselare, Diksmuide en Poperinge zijn absolute aanraders. De volgende bezienswaardigheden maakten de meeste indruk op ons:

  • De St. Michielskerk (Roeselare)
  • Het Klokkentorenmuseum (Roeselare)
  • IJzertoren (Diksmuide)
  • Talbot House (Poperinge)

Culinaire hoogstandjes in Belgisch Limburg

Als je van lekker eten houdt, is Belgische Limburg een goede bestemming voor je. Het biedt een complete combinatie van mooie fietsroutes, pittoreske steden en culinair genieten. Proef bijvoorbeeld Limburgse Stroop, Hasseltse Jenever of natuurlijk de beroemde Limburgse vlaai. Zelf bezochten we Stroopfabriek Bleus in Wellen om de Loonse Stroop te proeven. Het was onvergetelijk!

De top 3 georganiseerde fietsvakanties België met bagagevervoer

Het is duidelijk dat België genoeg mogelijkheden biedt voor een fietsvakantie met bagagevervoer. Toch steekt onderstaande top 3 er voor ons echt bovenuit:

Eigen-Wijze Reizen
Fitál
Fietsrelax

Fietsvakantie in België met bagagevervoer

België is uitstekend geschikt voor een mooie fietsvakantie met bagagevervoer. Wat dacht je van een fietstocht langs steden met een rijke geschiedenis? Of een rustgevende reis door de uitgestrekte bossen van de Ardennen? In België is genoeg te verkennen. Dat maakt het land zowel geschikt voor een korte fietsvakantie als voor een langer verblijf.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs