België logo

Ontdek de mooiste plekken in België!

Goedkope fietsvakantie België

Goedkoop fietsen in de Belgische Ardennen

Inhoudsopgave

Een fietsvakantie in België hoeft absoluut niet duur te zijn. Niet alleen omdat het direct aan Nederland grenst, maar ook door de bespaarmogelijkheden in België. Wil je goedkoop op fietsvakantie in België? In dit artikel ontdek je:

  • De goedkoopste bestemmingen voor een fietsvakantie in België
  • Bespaartips voor je fietsreis
  • De goedkoopste fietsvakanties via reisorganisatie

De Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen zijn een zeer geschikte bestemming voor een goedkope fietsvakantie. Vooral als je in het laagseizoen gaat (september t/m juni), zijn de prijzen vriendelijk. Dat is vooral te verklaren doordat er in de bosrijke omgeving weinig toeristische steden zijn. Deze bestemming is dan ook met name geschikt voor actieve fietsliefhebbers.

Goedkope fietsvakantie België

West-Vlaanderen

Ook in West-Vlaanderen hoeft een fietsvakantie niet duur te zijn. Het kustgebied is rijk aan lokale dorpjes waar je voor een lage prijs kunt overnachten. Met uitzondering van de kustplaatsen, Brugge en Kortrijk, trekt het gebied weinig toeristen. Hierdoor kun je in supermarkten en restaurants lokale tarieven verwachten.

Henegouwen; ontdek historische steden

Als je van rijke geschiedenis houdt, raden we sterk aan om naar Henegouwen te gaan. Het is heerlijk om met de fiets van trekpleister naar trekpleister te gaan. Je kunt de volgende bezienswaardigheden gratis bekijken:

  • Het centrum van Bergen
  • Het Belfort van Bergen (toren)
  • Bois-du-Luc in La Louvière
  • De kathedraal van Doornik
  • Het Belfort van Doornik (toren)

Bespaartips voor je fietsvakantie in België

Als je eenmaal een goedkope bestemming hebt gekozen, kun je je fietsvakantie nog goedkoper maken met onze drie bespaartips.

1. Kies goedkope accommodaties

Ten eerste adviseren we om tijdens je fietsvakantie bij goedkope accommodaties te overnachten. Dat kunnen enerzijds hotels of B&B’s zijn, maar vooral campings behoren tot de goedkope opties. Je vindt ze eenvoudig via de hotelzoeker van Booking.com. Bijkomend voordeel van goedkope accommodaties is dat ze vaak in de prachtige natuur liggen.

2. Koop lekker eten bij lokale winkels

Tijdens het fietsen verbruik je veel energie. Het is daarom belangrijk om voldoende te eten tijdens een fietsvakantie. We raden aan om dit vooral bij lokale winkels te kopen. Hier weet je zeker dat je geen toeristenprijs betaalt. Blijf ook voldoende drinken tijdens een fietsdag.

3. Elektrische fietsen gratis opladen bij hotels

Ook op een E-bike is een goedkope fietsvakantie in België mogelijk. Als je een hotel kiest met gratis oplaadmogelijkheid, maak je geen extra kosten. We weten uit ervaring dat dit bij de meeste hotels op Booking.com mogelijk is. Als je twijfelt, kun je het beste even de accommodatie voorwaarden bekijken of contact opnemen.

De goedkoopste georganiseerde fietsvakanties in België

Hoewel een zelfstandige fietsvakantie het goedkoopst is, hoeft een georganiseerde fietsreis ook niet duur te zijn. Hierbij zijn bagagevervoer, hotels, ontbijt en fietsroutes bij de prijs inbegrepen. Dit zijn de twee goedkoopste opties in België:

Fietsrelax
Fitál

Goedkoop op fietsvakantie in België

Een land per fiets verkennen is sowieso goedkoper dan andere vervoermiddelen, maar met de juiste bestemmingen en bespaartips houd je je reis nog goedkoper. Laat je je liever ontzorgen door een professionele reisaanbieder? Kies dan voor een van de goedkoopste georganiseerde fietsreizen.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs