België logo

Ontdek de mooiste plekken in België!

Fietsvakantie Belgische kust

Fietsvakantie Belgische kust

Inhoudsopgave

Een fietsvakantie langs de Belgische kust is een heerlijke manier om een paar dagen te ontspannen. Je hoeft niet ver te reizen, maar ervaart toch het vakantiegevoel. Op je eigen tempo fiets je langs stranden, historische bezienswaardigheden en het mooie Brugge. Klinkt goed, toch? In deze blog ontdek je alles wat je moet weten:

  • De mooiste bezienswaardigheden langs de Belgische kust
  • Tips voor een bezoek aan Brugge
  • Lekker eten langs de kust
  • Georganiseerde fietsvakantie Belgische kust

Historische bezienswaardigheden langs de kust

Langs de Belgische kust zijn enkele historische bezienswaardigheden te bewonderen. We zetten er twee voor je uiteen.

Fort Napoleon (Oostende)

In Oostende vind je Fort Napoleon. Dit fort – gebouwd in opdracht van Napoleon – diende als verdedigingslinie tegen Engeland. Naast deze indrukwekkende functie ziet het fort er ook bijzonder uit. Het heeft de vorm van een vijfhoek, wat in de tijd van bouwen (1811-1814) als een geniaal ontwerp van Louis Montoyer werd gezien.

Overblijfselen van de Atlantikwall

Verder vind je langs de Belgische kust meerdere overblijfselen van de Atlantikwall. Dit uitgestrekte verdedigingswerk werd in de Tweede Wereldoorlog door nazi-Duitsland gebouwd om een eventuele invasie van de geallieerden tegen te gaan. De informatieborden langs het fietspad geven je avontuur een extra historische dimensie.

Atlantikwall Oostende

Wat te doen in het historische Brugge?

Een fietsvakantie langs de Belgische kust is niet compleet zonder een bezoek aan de historische stad Brugge. Dit zijn twee plekken die je niet mag missen.

De historische binnenstad

De historische binnenstad van Brugge is onderdeel van UNESCO Werelderfgoed. Als je hier fietst of loopt, merk je al snel waarom. De prachtige gebouwen, pleinen en straatjes blijven je nog lang bij. Verder leent de middeleeuwse stad zich uitstekend voor een ontspannen boottocht door de grachten.

Uitzicht vanaf de Belfort van Brugge

Als je toch in Brugge bent, kun je vanaf de Belfort van een prachtig uitzicht genieten. Zelf vonden we dit absoluut de moeite waard. Na 366 traptreden heb je overzicht over de gehele stad. Je kunt je fiets ondertussen bij een van de openbare stallingen plaatsen.

Belfort Brugge uitzicht

Lekker eten langs de Belgische kust

De Belgische kust is niet alleen een mooi fietsgebied, maar ook rijk aan culinaire hoogtepunten, waaronder:

  • Mosselen: bij de restaurants en cafés langs de kust proef je de lekkerste lokale mosselen. Ze komen rechtstreeks uit de Noordzee, waardoor je zeker weet dat ze vers zijn.
  • Belgische wafels: heb je zin in een zoete traktatie? Een vakantie in België is niet compleet zonder een Belgische wafel te proeven. Langs de diverse badplaatsen kom genoeg kraampjes tegen waar ze vers worden gebakken.
  • Belgische chocolade: ook Belgische chocolade is een product om tijdens je fietsvakantie te proeven. Vooral de pralines en truffels waren echt heerlijk.

Georganiseerde fietsvakantie Belgische kust

Heb je geen zin om alles zelf uit te zoeken? Bij een georganiseerde fietsvakantie regels een professionele reisorganisatie de beste hotels met ontbijt en fietsroutes voor je. Daarnaast is bagagevervoer standaard inbegrepen, waardoor je je lekker vrij en licht voelt tijdens het fietsen. Langs de Belgische kust kunnen we onderstaande vakantie van Fitál sterk aanraden:

Fitál

Fietsvakantie langs de Belgische kust

Een fietsvakantie langs de Belgische kust is een geweldige ervaring. Je geniet van mooie natuur, historische bezienswaardigheden en gezellige steden. Ondanks de korte afstand tot Nederland, beleef je het echte vakantiegevoel.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs