België logo

Ontdek de mooiste plekken in België!

Fietsvakantie Belgische Kempen

Fietsvakantie Belgische Kempen

Inhoudsopgave

De Belgische Kempen is een van de populairste bestemmingen voor een fietsvakantie in België. Het biedt een combinatie van relatief vlakke paden, adembenemende landschappen en gezellige stadjes. Lijkt dit je wat? In deze blog ontdek je:

  • De drie hoogtepunten van de Belgische Kempen
  • Waarom dit gebied zeer fietsvriendelijk is
  • Welke georganiseerde fietsvakantie het beste is

De drie hoogtepunten van de Belgische Kempen

De Belgische Kempen is een natuurrijke regio in België. Het heeft een aantal geweldige hoogtepunten, waarvan we er graag drie voor je uitwerken.

Maaseik; een langs de Maas gelegen Middeleeuws stadje

Maaseik is een van de mooiste stadjes in de Belgische Kempen. Het heeft een historisch centrum met mooie architectuur en smalle steegjes. Je kunt het centrum prima te voet bezoeken, want er zijn genoeg fietsenstallingen te vinden. Houd je van wijn? Breng dan zeker een bezoek aan Wijndomein Aldeneyck in Maaseik. We hebben heerlijk genoten op het zonovergoten terras!

Nationaal Park Hoge Kempen

Uiteraard moet er ook gefietst worden. Daarvoor is Nationaal Park Hoge Kempen een ideale bestemming. Hier wordt direct duidelijk waarom de Belgische Kempen ook wel “de Groene Kempen” worden genoemd. Het gebied kent een grote variatie landschappen, bossen en diersoorten.

Wilde vos in de Belgische Kempen

Abdijen in de Belgische Kempen

Wat weinig mensen weten, is dat er in de Belgische Kempen ook een aantal abdijen te vinden zijn. Dit zijn ideale bestemmingen voor een korte pauze van het fietsen. Deze abdijen waren het meest indrukwekkend:

  • Abdij van Tongerlo (Westerlo)
  • Abdij van Postel (Mol)
  • Abdij van Averbode (Scherpenheuvel-Zichem)

De Belgische Kempen; een fietsvriendelijke regio

De Belgische Kempen staat bekend als een zeer fietsvriendelijk gebied. Dit zijn drie redenen waarom.

Relatief vlakke paden

Ten eerste is het landschap van de Belgische Kempen overwegend vlak. Hierdoor is de regio voor vrijwel elk fietsniveau geschikt. Als je toch nog twijfelt, kun je altijd met een E-bike gaan. De fietspaden leiden je langs fraaie trajecten die je nog lang bijblijven.

Uitgebreid fietsroutenetwerk

Daarnaast is het fietsroutenetwerk in de Belgische Kempen zeer uitgebreid. Op comfortabele wijze ontdek je de meest afgelegen plekjes. Achter elke bocht kan weer een nieuw hoogtepunt schuilen. Dat is toch heerlijk genieten!

Fietsvriendelijke cafés

In de Belgische Kempen heb je zelfs een aantal fietscafés. Bij een fietsvriendelijk café kun je langs het fietspad even heerlijk uitrusten. Ze serveren vooral lokale gerechten, maar soms ook maaltijden en dranken voor extra energie. We kunnen de volgende cafés sterk aanraden:

  • Fietscafé De Wissel (Ravels)
  • De Kleine Lust (Lommel)
  • Café Den Dijk (Balen)

Georganiseerde fietsvakantie Belgische Kempen

Als je geen zin hebt om alles zelf uit te zoeken, kun je kiezen voor het gemak van een georganiseerde reis. Hierbij zorgt een professionele reisorganisatie ervoor dat je een aangename fietsvakantie tegemoet gaat. Bagagevervoer, hotels, ontbijt en fietsroutes worden allemaal voor je geregeld. Onderstaande reis van Eigen-Wijze Reizen is een sterke aanrader:

Eigen-Wijze Reizen

Fietsvakantie in de Belgische Kempen

Een fietsvakantie in de Belgische Kempen is een mooie ervaring. Per fiets of E-bike ontdek je verschillende hoogtepunten in de fietsvriendelijke regio. Je kunt je vakantie zelf plannen of je laten ontzorgen door een professionele reisorganisatie.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs