België logo

Ontdek de mooiste plekken in België!

Fietsvakantie Belgische Ardennen

Rivier in de Belgische Ardennen

Inhoudsopgave

Overweeg je een fietsvakantie in de Belgische Ardennen? We kunnen je alvast vertellen dat dit een geweldige belevenis was. Tijdens ons avontuur bezochten we pittoreske dorpjes, beklommen we glooiende heuvels en fietsen we door dichte bossen. In deze blog delen we onze persoonlijke fietservaring in de Belgische Ardennen. Ook leggen we uit waarom onderstaande georganiseerde fietsvakantie van Fitál de beste keuze is:

Fitál

Onze fietsvakantie in de Ardennen

Onze eigen fietsvakantie in de Belgische Ardennen was absoluut geslaagd. We werken drie hoogtepunten voor je uit.

Pittoreske dorpjes; Durbuy, Bouillon en Vielsalm

Om te beginnen hebben plaatsen als Durbuy, Boillon en Vielsalm ons positief verrast. Gelegen in een bosrijke omgeving waren ze toch gezellig. In Durbuy genoten we van een heerlijk ijsje.

Fietsvakantie Belgische Ardennen; Durbuy

Volop uitdaging op de glooiende heuvels

Uiteraard moet er tijdens een fietsvakantie ook flink geklommen worden. Ook daarvoor zijn de Belgische Ardennen een uitstekende bestemming. We hebben ons heerlijk uitgeleefd op de heuvels. Toen we eenmaal een hoog punt bereikten, genoten we van een prachtig uitzicht. Houd je niet van klimmen? Overweeg dan om met E-bike op fietsvakantie te gaan.

Uitstekende fietspaden in de dichte bossen

Ondanks de dichte bebossing en het afgelegen karakter, waren de fietspaden in goede conditie. Hierdoor genoten we op comfortabele wijze van de prachtige natuur. We kunnen dus bevestigen dat de Ardennen geschikt zijn voor E-bikes. Als je geen zin hebt om je eigen fiets mee te nemen, kun je in dorpjes en bij hotels ook een elektrische fiets huren.

Uitstekende fietspaden in de Ardense bossen

Georganiseerde fietsvakantie in de Ardennen

Naast een zelfstandige reis is het ook mogelijk om georganiseerd op fietsvakantie te gaan in de Ardennen. Hierbij zijn bagagevervoer, hotels, ontbijt en fietsroutes standaard inbegrepen. Onderstaande reis van Fitál is een complete belevenis:

  • Fiets over de historische Vennbahn
  • Bezoek Maastricht (Nederland), Eupen (België) en Aken (Duitsland)
  • Nacht in Clervaux (Luxemburg)
  • Fiets langs de Our (rivier)
  • Tussenstops in Ardense dorpjes
  • Fiets door de Hoge Venen (beschermd natuurgebied)
  • Stukje door de Eifel
  • Overnacht in fietsvriendelijke hotels met ontbijt
Fitál

Fietsvakantie Ardennen

Een fietsvakantie in de Belgische Ardennen is heerlijk genieten. In een gevarieerde reis ontdek je de natuur, dorpjes en goede fietspaden in het bekende gebied. Ga voor de optimale ervaring georganiseerd op fietsvakantie.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs