België logo

Ontdek de mooiste plekken in België!

Fietsvakantie Belgisch Limburg

Fietsvakantie Belgisch Limburg

Inhoudsopgave

Wist je dat Limburg ook een Belgische streek heeft? In dit gebied kun je heerlijk fietsen. Sterker nog, voor velen is Limburg de mooiste fietsprovincie van België. In deze blog vertellen we je er meer over. Je ontdekt het volgende:

  • Waarom Nationaal Park Hoge Kempen een fietsparadijs is
  • Op welke plek in de Mechelse Heide je van een schitterend panoramisch zicht geniet
  • Langs welke kleine dorpjes je echt moet fietsen
  • Welke georganiseerde fietsvakantie in Belgisch Limburg het beste is

Nationaal Park Hoge Kempen; een waar fietsparadijs

De Hoge Kempen is om verschillende redenen een geweldige bestemming voor fietsers, namelijk:

  • Prachtige landschappen: de landschappen op de Hoge Kempen zijn werkelijk adembenemend. Als je hier fietst, voel je je volledig verbonden met de natuur. Je geniet van de mooiste meren, weilanden en uitgestrekte dennenbossen.
  • Uitgebreid netwerk van fietsroutes: de fietspaden in het Nationaal Park zijn van hoge kwaliteit, wat optimaal comfort biedt tijdens het fietsen. Ook leiden ze je langs de mooiste plekken in het gebied. Fietsen door de bomen was nog nooit zo soepel.
  • Fietsvoorzieningen: ook op het gebied van fietsvoorzieningen is het op de Hoge Kempen genieten. De vele verborgen pauzeplekken onderweg maken je fietstocht een stuk prettiger. Ook zijn er diverse fietsvriendelijke accommodaties. Hier kun je je fiets veilig stallen en je E-bike opladen.
Fietsbrug Nationaal Park Hoge Kempen

De Mechelse Heide; hoogtepunt van het Nationaal Park

Als je het ons vraagt, is de Mechelse Heide een van de mooiste hoogtepunten van Nationaal Park Hoge Kempen. Het fietspad dwars door de uitgestrekte weilanden is echt een aanrader. Toch was het prachtige panoramisch zicht vanaf de houten fietsbrug het absolute hoogtepunt. We hebben hier wel een kwartier staan kijken. Fietsen door het water was nog nooit zo realistisch.

De mooiste dorpjes van Belgisch Limburg

Naast de prachtige natuur is het ook mooie om langs kleine dorpjes in Belgisch Limburg te fietsen, waaronder:

  • Bokrijk: dit dorp is dé plek voor een culturele tussenstop. Er is een prachtig Openluchtmuseum en het centrum heeft prachtige historische gebouwen. Een in het centrum gelegen hotel is dus zeker aan te raden.
  • Kanne: gelegen aan de Maas is Kanne een ideale tussenstop tijdens een fietstocht langs de rivier. Het dorp staat vooral bekend om de kalksteengroeve en grotten. We vonden de betaalde rondleiding zeker de moeite waard!
  • Peer: voor gezelligheid moet je in Peer zijn. Het dorp staat bekend om de gezellige terrasjes. Een heerlijke plek om tijdens je fietsvakantie te ontspannen!

De beste georganiseerde fietsvakantie in Belgisch Limburg

De reis van Fitál is zonder twijfel de beste georganiseerde fietsvakantie in Belgisch Limburg. Het biedt een perfecte afwisseling tussen Nationaal Park Hoge Kempen en de Limburgse dorpjes. Bij het totaalpakket zitten fietsvriendelijke hotels, ontbijt, bagagevervoer en de mooiste routes standaard inbegrepen. Zo weet je zeker dat je op comfortabele wijze van een prachtige fietsvakantie geniet.

Fitál

Fietsvakantie in Belgisch Limburg

Een fietsvakantie in Belgisch Limburg is ideaal om de streek op je eigen tempo te verkennen. Op een gezonde en milieuvriendelijke manier bezoek je de Hoge Kempen, Mechelse Heide en diverse dorpjes in de provincie. Je ontdekt al snel wat Belgisch Limburg de mooiste fietsprovincie van het land maakt!

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs