België logo

Ontdek de mooiste plekken in België!

Fietsvakantie België 3 dagen

Fietsvakantie België 3 dagen

Inhoudsopgave

Een fietsvakantie in België van 3 dagen is ideaal voor een weekendje weg. Vertrek op Vrijdag en geniet in drie heerlijke dagen van de Belgische landschappen, steden en cultuur. Na 3 actieve dagen keer je met een voldaan gevoel naar huis. In dit artikel geven we je:

  • Een voorbeeldplanning van een 3-daagse fietsvakantie in België
  • De leukste bestemmingen voor een fietsvakantie in België van 3 dagen
  • Een aanbevolen georganiseerde fietsvakantie in België van 3 dagen

Hoe ziet een fietsvakantie van 3 dagen in België eruit?

Een fietsvakantie van 3 dagen in België is perfect voor een weekendje weg. Plan je vakantie als volgt:

  • Vrijdag: de eerste dag staat in het teken van de reis naar het startpunt. Als je op dag 1 nog wilt fietsen, kun je beter vroeg vertrekken. Het vervoer naar de startlocatie kan het beste per trein, bus of eigen auto. Naar persoonlijke wens kun je nog een rondje fietsen om de directe omgeving van het hotel te verkennen.
  • Zaterdag: na de eerste nacht begin je dag 2 met een goed ontbijt. Zorg ervoor dat je voldoende eet, zodat je de komende uren genoeg energie hebt. Als enige volle dag worden er op zaterdag de meeste kilometers gemaakt.
  • Zondag: naar eigen wens kun je op zondag nog een heerlijke ronde maken. Zorg er wel voor dat je op tijd terug bent, want je moet nog terug naar huis reizen.

Fietsvakantie België 3 dagen; de leukste bestemmingen

Aangezien je maar 3 dagen hebt, kun je je het beste beperken tot één streek. We zetten de leukste bestemmingen voor je op een rij.

West-Vlaanderen

Met de rijke historie is West-Vlaanderen een zeer geschikte bestemming voor je 3-daagse fietsvakantie. Het is precies genoeg tijd om overblijfselen van de Eerste Wereldoorlog te bekijken en jezelf een stukje erin te verdiepen. 

WO1-begraafplaats in West-Vlaanderen

Nationaal Park Hoge Kempen

3 dagen door een park fietsen klinkt misschien lang, maar in Nationaal Park Hoge Kempen verveel je je geen moment. Het uitgestrekte park beschikt namelijk over meer dan 200 kilometer aan fietspaden. Bovendien kun je de rustgevende routes afwisselen met een bezoek aan diverse bezoekerscentra om meer over het gebied te leren.

Brugge en Gent

Brugge en Gent zijn twee prachtige steden in Vlaanderen. De onderlinge fietsafstand is 47,3 kilometer, waardoor je ze in 3 dagen allebei kunt bezoeken. In Brugge vonden we de marktpleinen vooral indrukwekkend, terwijl we in Gent genoten van een lokaal vleesgerecht (Gentse stoverij).

Georganiseerde fietsvakantie België 3 dagen

Een georganiseerde fietsvakantie betekent zorgeloos genieten. Aangezien je 3 dagen in hetzelfde hotel verblijft, kun je je bagage overdag lekker laten liggen. Ook zorgt de reisaanbieder ervoor dat je van de mooiste fietsroutes in de omgeving geniet. Onderstaande fietsvakantie van Fitál – inclusief hotel, ontbijt en diners – is een sterke aanrader:

Fitál

Fietsvakantie in België van 3 dagen

Een fietsvakantie in België van 3 dagen is perfect om de afwisselende landschappen, historische steden en culinaire hoogstandjes in korte tijd te verkennen. Tijdens een actief fietsweekend kom je volledig tot ontspanning.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs