België logo

Ontdek de mooiste plekken in België!

Fietsvakantie België

Tijdens een fietsvakantie in België ervaar je het vakantiegevoel, zonder daar een verre reis voor hoeft te maken. Ga op ontdekking door uitgestrekte velden, beklim heuvels en ervaar culturele rijkdom.

Fietsvakantie België

Waarom op fietsvakantie in België?

België is om vijf redenen een uitstekende bestemming voor je fietsreis.

Diverse landschappen

Ten eerste is België een land van diverse landschappen. Zo heb je het prachtige kustgebied bij Brugge, de uitgestrekte velden in Vlaanderen en het reliëf in de Ardennen. Dit maakt België voor meerdere doelen geschikt. Je kunt er terecht voor een relaxte fietsvakantie met kinderen, maar ook voor een uitdagende tocht vol beklimmingen. Uiteraard kun je beide aspecten ook combineren tijdens je reis.

De lokale keuken

België kent een eigen, lokale keuken waarbij een aantal gerechten en lekkernijen centraal staan. Wat dacht je van een portie mosselen met friet of een heerlijke Vlaamse Stoverij? Ook voor lekkernijen kun je in België uitstekend terecht. De klassieke Belgische chocolade en Luikse wafels zijn absolute aanraders. 

Luikse wafel

De Vlaamse taal

Wat België extra interessant maakt voor Nederlandse vakantiegangers, is de Vlaamse taal. Het lijkt ontzettend veel op het Nederlands en het wordt in heel Vlaanderen gesproken. Zo voorkom je communicatieproblemen, wat je fietsreis een stuk aangenamer maakt.

Fietsvriendelijk

Verder is België een van de meest fietsvriendelijke landen van Europa. Het land heeft uitstekende fietspaden, een duidelijk knooppuntensysteem en veel fietsenstallingen in de steden. Zelfs in het openbaar vervoer is goed rekening gehouden met fietsers. Zo beschikken de meeste Belgische treinen over een aparte coupé voor fietsen. Je fiets meenemen in de trein is overigens helemaal niet duur!

Bereikbaar

Ten vijfde is België uitstekend bereikbaar voor Nederlandse reizigers. Zo reizen Zeeuwen, Brabanders en Limburgers binnen enkele minuten naar België en is het voor de rest van Nederland hooguit enkele uren. Je kunt ervoor kiezen om met de auto te gaan, maar via Roosendaal, Breda en Maastricht maak je ook met de trein de oversteek.

De mooiste fietsroutes in België

Met alle ervaringen die we de afgelopen jaren hebben opgedaan, hebben we een top vijf van mooiste fietsroutes in België voor je samengesteld:

  1. Dwars door de Belgische Ardennen (17 km)
  2. Langs pittoreske dorpjes aan de kust (29,1 km)
  3. De mooiste steden van België (108 km)
  4. Op ontdekking in Belgisch Limburg (56 km)
  5. Historische tocht in West-Vlaanderen (37,5 km)

Fietsvakantie België blogs