Wat eten en drinken tijdens het fietsen?

Tijdens het fietsen verbruik je erg veel energie. Daarom is het belangrijk om voldoende te eten en drinken. Op deze pagina geven we je vijf tips van eten en drinken om mee te nemen op fietsvakantie:

  1. Energierepen
  2. Noten
  3. Gedroogde vruchten
  4. Water
  5. Sportdranken
Eten en drinken op fietsvakantie

1. Energierepen

Energierepen helpen je om tijdens het fietsen genoeg energie te hebben. Bovendien zijn ze zeer compact en kun je ze eenvoudig tijdens het fietsen opeten.

2. Noten

Ook noten bevatten veel energie. Aangezien ze rijk zijn aan gezonde vetten, zijn ze vooral geschikt voor langdurige, stabiele energie. Voor explosieve energie kun je beter suikerrijke voeding eten.

3. Gedroogde vruchten

Gedroogde vruchten zijn van nature rijk aan suikers en leveren je daardoor veel explosieve energie op. Ze komen goed van pas tijdens een fietsvakantie.

4. Water

Daarnaast is het belangrijk om tijdens het fietsen goed gehydrateerd te blijven. Neem dus voldoende water mee. Op die manier verklein je de kans op vermoeidheid, hoofdpijn en/of spierproblemen.

5. Sportdranken

Naast water kun je ook sportdrank overwegen om gehydrateerd te blijven. Hoewel dit soort dranken vaak niet zo gezond zijn, leveren ze wel een energieboost op.

Fietsvakantie boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Overige tips